banner388

Maliye Bakanı'ndan Flaş TEDES Açıklaması

Çorum Şeker Fabrikası’nın sezon açılışına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Elektronik Denetleme Sistemleri hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı'ndan Flaş TEDES Açıklaması

Çorum Şeker Fabrikası’nın sezon açılışına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Elektronik Denetleme Sistemleri hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

20 Eylül 2016 Salı 17:25
Maliye Bakanı'ndan Flaş TEDES Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kesilen cezalar yüzünden vatandaşların yoğun şikayet ettiği Elektronik Denetleme Sistemleri hakkında şu açıklamlarda bulundu: “Elektronik Denetim Sistemi,  bundan 3 yıl önce İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın birlikte çalışarak hayata geçirdiği doğru bir projedir. Bu süreçte birçok belediye elektronik denetim sistemleri kurdu, bazı belediyeler ise bu sistemleri diğer firmalara kurdurdular. Bu sistem daha da yaygınlaşmalı ve İçişleri Bakanımız ile görüşlerimiz arasında herhangi bir farklı bakış açımız yok. Elektronik Denetleme Sistemi devam edecek yapılan yeni düzenlemelerle devam edecek. Tuzak gibi işleyen elektronik denetim sistemi doğru ve adaletli bir sistem değildi. Bu sistemle kesilen cezalarda doğru cezalar değil. Bu nedenle şu anda iki bakanlık olarak yaptığımız çalışmada elektronik denetleme sistemlerine yeni standartlar getiriyoruz. Böylelikle hem kamera aralıkları belirli bir standartta olacak hem de bu sistemlerin bulundukları güzergah üzerinde özellikle sürücülerin açıktan görebileceği şekilde uyarıcı levhalar olacak. Böylelikle sürücüler böyle bir denetim altında olduğu bilgisiyle araçlarını kullanacaklar. Sistem standartlara uygun bir şekilde devam edecek, belediyelerimiz de bu sistemleri kurallara uygun bir şekilde kuracaklar."

GEÇMİŞTE KESİLEN İLGİLİ CEZALAR HAKKINDA

Elektronik Denetleme Sistemi nedeniyle geçmişte kesilen trafik para cezaları hakkında da açıklamada bulunan Bakan Ağbal, “Geçmişte kesilen trafik para cezaları konusunda bir çalışma yapmak lazım. Burada gerekli uyarı levhaları konulmayan noktalarda gerekli açıklamaların yapılmadığı yerlerde hakkaniyete ve adalete uygun olmadığı anlaşılırsa böyle bir çalışmayı yapmak gerekir. Bu konuda yasal bir düzenleme gerek. Kimse tereddüt etmesin ki adaletten ve hakkaniyetten asla ayrılmayız. Bu konuda çok sayıda şikayet yok."dedi.

Son Güncelleme: 20.09.2016 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet özen 2016-09-20 23:25:46

İçişleri Bakanlığınca 2013 yılında ülke genelinde trafik kazalarının önlenmesine yönelik bir dizi tedbirler alınması amaçtı ancak TEDES amacı dışına çıkarılmıştır

Avatar
Muhammet özen 2016-09-20 23:29:04

Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar adı altında KURULAN TEDES amacı dışında kullanılmaya başlamıştır, önlem sadece Tedes le olmaz, bölünmüş yol yapacaksın, il in içinden geçecek, üst geçit yapmayacaksın, orta refüşleri açık tutacaksın tabi ki kaza önlenmez

Avatar
Muhammet özen 2016-09-20 23:32:42

Öncelikli olarak TEDES proğramını kuracak il 2014 yılı şubat ayında çıkarılan yönetmelik ve karayolundan yolun işletim hızını alan teknik komisyonca belirlenecek hız limiti uygulanmalı, amaç para kazanmak değilse, kameralar kazaların yoğun olarak meydana geldiği kara nokta tabir edilen yerlere konulmalı