banner388

Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

Düzce'de çiftçilere 170 liraya tavuk dağıtımı yapıldı. 3 yıl boyunca yumurtlamasıyla bilinen tavuğu almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

Düzce'de çiftçilere 170 liraya tavuk dağıtımı yapıldı. 3 yıl boyunca yumurtlamasıyla bilinen tavuğu almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

25 Nisan 2024 Perşembe 20:53
Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

Düzce Ziraat Odası tarafından çiftçilere destek olmak amacıyla yapılan çalışmada 5 bin adet Ataks cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı. Sabah saatlerinde başlayan tavuk dağıtımında tavuklarını almak isteyen Düzceli çiftçiler Ziraat odası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, 170 TL'ye tavuk almak için bekledi.

YUMURTA RENGİ KREM ŞEKLİNDE GÖRÜLÜYOR

Türkiye'de üretimi yapılan yerli Ataks tavuğu Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü tarafından yetiştirilirken 3 yıl kadar yumurta veriyor. Hastalıklara karşı dirençli, iklim şartlarını karşı dayanıklı olduğu bilinen Ataks tavuklarının yumurta rengi ise beyaz-kremsi şeklinde görülüyor. Yıllık yumurta verme ortalaması ise 240 ile 270 civarında oluyor.

"ÇİFTÇİMİZİN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ"

Tavuk dağıtımı ile ilgili konuşan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, alışkanlık haline gelen civciv dağıtımını bu yıl tavuğa çevirdiklerini belirterek "Çiftçilerimize her yıl civciv dağıtıyorduk, bu yıl 3 aylık olarak 5 bin civarı tavuk dağıtımı yapacağız. Buda Düzce'ye 5 bin tavuğun girmesi demektir. Bu bir projedir. Çiftçilerimize katkımız olsun diye böyle bir çalışma yaptık. Talep olduğu sürece de dağıtıma devam edeceğiz. Bizim tahminlerimizde de fazla talep oldu. Bu talep çiftçilerimizin ihtiyacı olduğunu gösterdi. İhtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bu tavuklar yumurta tavuğudur. Düzce'mize her gün 5 bin yumurta girişi bu tavuklarla mümkün olacak. Karadeniz bölgesinde uygun olan Ataks cinsi tavuklar 170 TL'den çiftçimize veriyoruz." dedi.

Tavuk almak için bekleyen Sinan Korkmaz ise; "Yeğenim ile birlikte tavuk alamaya geldik. Yumurtası ile doğal beslenmek için. Market yumurtası yerine kendi ürünlerimizi yetiştirmeyi tercih ediyoruz. 10-12 Tavuk almayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Levent Taneri̇ 2024-04-27 04:18:15

Yeter be uyeligi kabul et nedir bu ya hu

Avatar
Ayşe 2024-04-26 11:16:11

Kendi yumurtanı kendin üretebilmek çok güzel birşey ataks haricinde lohman ve tinted de dağıtabilirler onlardan ataksa göre daha fazla verim alırlar

Avatar
Dünya Oyuncusu 2024-04-26 21:58:23

Benim de hayalim emekli olunca Karadeniz bölgesinde bir yere yerleşip, orada tavuk, bir iki keçi bakıp, üç beş de öteberi ekip biçip, kendi yağımda kavrulup gitmekti.. Ama ekonomik şartlar malum, hayallerde kaldı hepsi.. Lâkin Rabbim büyük, belki bir gün düzelir herşey inşAllah..

Avatar
Ercan onay 2024-04-27 03:23:07

Yerli, doğal tavukları bitirin. Laboratuvarda üretilmiş, hibrit tavuklarla insan sağlığına darbe vurmaya devam. Bakın istatistiklere, bu ülke ne zaman ki hibrite onay verdi, hastalık ve ölümler arttı