banner388

Enver Yılmaz: 'Eskiden ceza sınırı 50'ydi, biz 78 yaptık'

Katıldığı bir TV programında TEDES ve hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Eskiden ceza sınırı 50'ydi, biz 78 yaptık' dedi.

Enver Yılmaz: 'Eskiden ceza sınırı 50'ydi, biz 78 yaptık'

Katıldığı bir TV programında TEDES ve hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Eskiden ceza sınırı 50'ydi, biz 78 yaptık' dedi.

06 Eylül 2016 Salı 15:03
Enver Yılmaz: 'Eskiden ceza sınırı 50'ydi, biz 78 yaptık'

Hakkında çıkan haberler ve yoğun tepki aldığı TEDES uygulamaları konusunda katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz şunları söyledi:
“Trabzonlu, Rizeli, Samsunlu kardeşlerimizi bize düşman eden bu TEDES hangi sebeple ceza yazıyor? 61, 55, 28 plakalar Ordu’dan geçti diye mi ceza yazıyoruz? Biz sadece iki şeye ceza yazıyoruz. İlki kırmızı ışık ihlali. Dünyada kırmızı ışık ihlaline ceza yazmayan herhangi bir ülke var mı? İkincisi de şehir içinde 78’i aşanlara, tünellerde 89’u aşanlara, şehirlerarası yolda ise 121 ile gidene ceza yazıyoruz. TEDES öncesi Ordu, Ünye, Fatsa’da ceza sınırı 50'ydi, biz 78’e çıkardık. Ben bu 50’yi 80 yapmak için uğraştım, fakat Karayolları izin vermedi. Allah aşkına bu kara propagandadan vazgeçsinler, bu iş sokaktaki vatandaşın anladığı ve algıladığı gibi basit bir ceza yazma işlemi değil, bu iş lobilerin savaşı. İlimiz lobilerin savaştığı bir il ve buradaki hedefte Büyükşehir Belediyesi. Eğer vazgeçersek başka faktörler devreye girecek ve bu pazarlığın içinde olacak. Maçka Belediye Başkanı, Ordu'da 159 ile geçmiş, sen Giresun meydanından geç bakayım yada geç bakayım Trabzon’un içinden adamı ne yapıyorlar. Ordu’dan geçerken kötü, Giresun’dan, Rize’den Artvin’den yada Samsun’dan geçerken iyi öyle mi? Suçunuz ne diyorum, ceza yedik, niye yedin? Ben arabanın rengini mi beğenmedim, arabanın plakasını mı beğenmedim, niye yedin bu cezayı? Şimdi TEDES Ordu'ya komşu illerde de başlıyor, şimdi göreceğim onları. TEDES’in firmalarını değil, TEDES uygulamasını savunuyoruz. TEDES'ten önce Ordu'da günde 3 ölümlü trafik kazasının yaşanıyordu, şimdi ise bir tane bile ölümlü ve yaralamalı kaza yaşanmadı. Trafik kazalarının en az yaşandığı şehir oldu Ordu” 

Son olarak TRT Haber’de AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün ‘Ordu’da FETÖ soruşturmalarına müdahale ediliyor, Zekeriya Öz’ün kaçırılmasında TEDES görüntüleri silindi’ şeklindeki suçlamalarına cevap veren Başkan Yılmaz, “Zekeriya Öz 10 Ağustos 2015 tarihinde Türkiye’den kaçtı, TEDES ise Zekeriya Öz’ün kaçışından 3 ay sonra 18 Kasım 2015 tarihinde başladı. TEDES ihalesini yapan ve TEDES’i kontrol eden Emniyet Genel Müdürlüğü'dür, bizim TEDES’te bir sorumluluğumuz yok ve o görüntülerin başında sivil kişi oturmuyor” dedi.

Son Güncelleme: 06.09.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet kuzu 2016-09-07 22:25:00

Boş konusuyon başkan buz gibi soğudum senden

Avatar
2016-09-07 10:48:39

Büyük araç lara yasak getıreceğinize adım başi koyduğunuz ışklar yerine yaya alt üst geçit yapmak okadar zormu

Avatar
Ahmet 2016-09-10 16:03:51

Tünelde seksen çıkışında yetmiş sekiz ayrıca yeşil yanıp sönerken geçişe de ceza

Avatar
Gazi 2016-09-11 12:51:14

Tedes ceza paralari fetoye akiyor. Orduyu Kuran sirket fetocu