banner388

Belediyeler TEDES İçin Kuyrukta! Sıra Size Geliyor

İlk pilot il olan Ordu’da sadece 10 ayda yarım milyon araca ceza kesen TEDES'e tepkiler çığ gibi artarken, sistemden pay almak isteyen belediyeler ise adeta sıraya girdi.

Belediyeler TEDES İçin Kuyrukta! Sıra Size Geliyor

İlk pilot il olan Ordu’da sadece 10 ayda yarım milyon araca ceza kesen TEDES'e tepkiler çığ gibi artarken, sistemden pay almak isteyen belediyeler ise adeta sıraya girdi.

08 Eylül 2016 Perşembe 14:57
Belediyeler TEDES İçin Kuyrukta! Sıra Size Geliyor

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi(TEDES), 18 Kasım 2015'te ilk pilot il olarak seçilen Ordu'da başladı ve ardından Tekirdağ Çorlu, Uşak'ın Banaz, Çorum'un Osmancık ilçeleri ile Gaziantep, Kayseri, Edirne ve Bilecik'te kuruldu. 
Sistemi gelir kapısı olarak görüp pay almak isteyen birçok belediye nasıl kurulduğunu ve nasıl işlediğini öğrenmek için Ordu'ya gidip incelemelerde bulundu. Bu çerçevede Manisa, Trabzon, Denizli, Malatya, Eskişehir ve Bursa ve Aydın'da da belediye meclisleri tarafından büyükşehir belediyelerine yetki verilirken, bazı büyükşehir belediyeleri ile emniyet müdürlükleri arasında protokoller çoktan imzalandı bile. 

AMASYALILAR ŞİMDİDEN BIKTI

TEDES'in bir sonraki durağı Amasya. 19 Eylül'de hizmete girecek olan TEDES, daha deneme aşamasındayken bile Amasyalı sürücülerin tepkisine yol açtı. Amasya'da deneme aşamasında 200 kişi hata yaptı ancak bu sürücülere ceza kesilmedi. Amasyalı sürücülerden Atanur Bayburtlu, "Ordu'daki TEDES yüzünden Karadeniz sahiline geziye dahi gidemiyoruz. Çok sayıda insan buradaki radar sistemi sebebiyle binlerce lira ceza yedi. Şimdi ise burada kendi ilimizde kuruluyor. Daha deneme aşamasında herkes bu uygulamaya karşı çıktı, kesinlikle yanlış bir uygulama. Ama asıl tepki cezalar kesilmeye başlayınca ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

ÇORUM VALİSİ'NDEN TUZAK BENZETMESİ

Çorum'un Osmancık ilçesinde bulunan TEDES için ise sürücülerin yoğun tepkisi nedeniyle hız limiti yükseltildi. Konu hakkında konuşan Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Osmancık'ta kurulan TEDES'in vatandaşlara adeta tuzak kurduğunu belirterek, "Vatandaşların mağduriyetlerini giderebilmek adına hız limiti yükseltildi ve uyarıcı tabela sayısı da artırıldı. Vatandaşlarımızın tuzağa düşmesine izin vermeyeceğiz, bu sistemi tuzak olmaktan çıkartacağız. Hız limitini 50'den 70'e yükselttik ve ayrıca Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne yazılan talimatla birlikte, ilçenin girişlerinde hız kesici ve uyarıcı asfalt malzemesi döşenmesine karar verdik. Yaptığımız bu çalışmalarla ceza oranları ve şikâyetlerin düşmesini bekliyoruz" dedi.

Bu arada Karadenizli şarkıcı Onay Şahin, TEDES uygulaması için ‘Radar’ adlı bir şarkı yaptı. İşte o şarkı ve klip:

Kaynak: Sabah Gazetesi

Son Güncelleme: 08.09.2016 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 2016-09-08 23:38:25

başkan bu tedes senin başını yiyecek haberin olsun çünkü bu halk seni oraya oturdu ama indirmesini de bilirler

Avatar
SAMSUNLU 2016-09-08 16:23:01

TÜM B.ŞEHİRLERE ŞART.DARISI SAMSUNA.

Avatar
Samsun55 2016-09-09 00:29:08

Ak Belediyeler Mutlu yüzler. Hayırlı olsun

Avatar
muzaffer duman 2016-09-10 23:56:54

bi kolan ısmarla köyden al dedesin direklerini yüklen herkes yoluna sayın enver yılmaz.