banner388

Türçev Yetkilileri Kuş Cenneti’ne Hayran Kaldılar

2016 yılı Mavi Bayrak Ödül Töreni için Samsun’da bulunan TÜRÇEV yetkilileri ve bakanlık temsilcileri Samsun’u çok beğendiklerini dile getirdiler.

Türçev Yetkilileri Kuş Cenneti’ne Hayran Kaldılar

2016 yılı Mavi Bayrak Ödül Töreni için Samsun’da bulunan TÜRÇEV yetkilileri ve bakanlık temsilcileri Samsun’u çok beğendiklerini dile getirdiler.

04 Haziran 2016 Cumartesi 16:53
Türçev Yetkilileri Kuş Cenneti’ne Hayran Kaldılar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ile birlikte deltaya ziyaret gerçekleştiren heyet Kıl Çadır’da kahvaltı yaptıktan sonra Kuş Cenneti’nde bu güne kadar yapılan yatırımları yerinde inceledi.

DELTA’NIN BU GÜNLERE GELMESİNDE BAŞKAN YILMAZ’DAN BÜYÜK ÖZVERİ
Katılımcılara deltada gerçekleştirilen yatırımları anlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın Kuş Cenneti’ni bölgede marka haline getirmek için verdiği emekler sonucu buradaki yapıları deltaya değer olarak kazandırdık. Samsun’da turizmin hareketlenmesi anlamında önemli bir adım atılmış oldu. Türkiye’nin en çok kuş türü bulunan yeri burasıdır. Bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü programlarını da burada düzenleyeceğiz. Deltanın her geçen gün doğal hayata uyumlu bir şekilde gelişimini sürdürdüğünü ve güzelleştiğini görmek önce bizleri daha sonra ziyaretçileri oldukça mutlu ediyor. Özellikle bu yılbaşından itibaren Kuş Cenneti ziyaretçi akınına uğruyor. Kıl Çadır, ağaç ev, Tekne turu, Leylek Gözlem Evi gibi birçok yapıyı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Uygun noktalarda yine bu tür yerlerin yapımını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

KUŞ CENNETİ’NE MOBESE
Ziyaretçi Merkezi içinde yer alan izleme merkezinin tam manasıyla faaliyete geçtiğini belirten Albayrak, “Yapılan çalışmalar neticesinde deltanın tamamını yüksek çözünürlüklü kameralar ile izlemekteyiz. Burada yer alan izleme merkezinde 8 farklı noktaya kurulan kameralarla kuşlar, mandalar ve atlar anlık olarak izlenebilecek. Yüksek yakınlaştırma özelliği bulunan bu kameralar sayesinde kaçak avcılık yapanlar tespit edilerek jandarmaya ihbar edilecek. Bu sayede kaçak avcılığında önüne geçilmesi planlanıyor” ifadelerini kullandı.
2016 yılında aralarında Fener Plajı’nın da olduğu 444 plaj, 21 marina ve 12 yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Mavi Bayrak Töreni öncesi Samsun’da bir takım ziyaret ve incelemeler gerçekleştiren Mavi Bayrak Ulusal Jüri Üyeleri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mavi Bayrak Ekibi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı temsilcilerinden oluşan heyet üyeleri Samsun’u çok beğendilerini ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri oldukça başarılı bulduklarını söyledi.

Son Güncelleme: 04.06.2016 17:04
Anahtar Kelimeler:
SamsunDeltaTürçevYusuf
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.