banner388

Genç, Şoförlerle Bir Araya Geldi

Derebehçe Minibüs Hattı şoför esnafıyla bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'u ticaret merkezi yapacak ulaşım tavsiyelerinde bulundu.

Genç, Şoförlerle Bir Araya Geldi

Derebehçe Minibüs Hattı şoför esnafıyla bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'u ticaret merkezi yapacak ulaşım tavsiyelerinde bulundu.

04 Haziran 2016 Cumartesi 17:56
Genç, Şoförlerle Bir Araya Geldi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Derebahçe Minibüs Hattı Derneği'nin davetlisi olarak dernek binasında düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya Başkan Genç'in yanı sıra Dernek Başkanı Mustafa Tercanlı, Atatürk Mahallesi Muhtarı Lütfi Tercanlı, Kozlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Zengin, birim müdürleri ve esnaflar katıldı. Dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya gelen Başkan Genç, "Geçmişte bir ticaret şehri olan ve Anadolu’nun dünyaya açılan penceresi Samsun olarak, şehrimizde, çevre illerde ve Anadolu'da üretilen ürünleri deniz, demir ve hava yolları ile hızlı, kolay ve ekonomik biçimde birleştirmeliyiz. Üretim ve tüketim merkezleri, yani liman ve art bölgeler arası ilişkileri düzenlememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

“4 ULAŞIMI VERİMLİ KULLANMALIYIZ”
Dünyanın yeni bin yılın başında çok hızlı bir şekilde geliştiğini ve Türkiye ile dünyadaki ekonomik gelişmelerin Samsun’a yeni fırsatlar doğurduğuna değinen Genç, "Bugün şehirler ummalı bir yarış içerisinde. Samsun'u stratejik üs yapacak ve Türkiye'nin ilk 5 ili arasına sokacak önemli faktörlerden biri ulaşımdır. Çünkü kalkınmanın ana temeli ulaşımdır. Samsun 4 ulaşım kanallarını verimli bir biçimde kullanmalıdır. Ulaşımı sadece dolmuşa, minibüse binip eve gitmek gibi dar çerçevede düşünmek yanlış olur. Bu devirde artık tek bir mesajın tüm dünyayı dolaşması sadece birkaç salise sürüyor. Bu sebeple ülkemizde ve dünyadaki tüm gelişmelere doğru bakış açısıyla yaklaşmalıyız" diye konuştu.

“ŞEHİRLERİ YEREL YÖNETİMLER KALKINDIRIR”
Şehirleri kalkındırılmasının temel faktörünün yerel yönetimler olduğunu belirten Genç, "Belediye Başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Samsun olarak insanımızı, kurumlarımızı, şehirlerimizi ve devletimizi dönüştürecek projeler geliştirmeliyiz. Ortak bir yargıyla çalışarak şehrimizin ulaşım anlamında sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz takdirde inanıyorum ki Samsun önümüzdeki 100 yıllık bir dönemde Türkiye'nin en stratejik öneme sahip merkez üssü şehirlerden birisi haline gelecektir. Biz de buna istinaden bu şehrin ulaşım sorunlarını belirleme ve çözme noktasında Ulaşım Çalıştayı gerçekleştirdik. Çünkü kalkınmanın özünde ulaşım ve ulaştırma yolları yatar" diye konuştu.

SAMSUN-BATUM HIZLI TRENİ
Samsun’un ekonomik açıdan kalkınması için ulaşım anlamında yapılması gerekenleri de sözlerine ekleyen Başkan Genç, "Hükümetimiz Samsun-Ankara arası Hızlı Tren Hattını hayata geçirmeyi amaçlıyor. Bu konuda hükümetimize teşekkür ediyoruz. Ancak Samsun-Batum demiryolunu da hayata geçirmemiz gerekiyor. Yine Samsun-Irak demiryolu tamamlanmalıdır. Batman’ın Kurtalan ilçesinden Irak’ın Zaho kentine kadar olan 100 kilometrelik kısım tamamlandığında Samsun Orta Doğu’ya ulaşım olarak bağlanacaktır. Samsun havalimanı yolcu ve kargo bölümleri geliştirilerek bölge havalimanı olması çok önemli. Ayrıca Tekkeköy’e Serbest Ticaret Bölgesi, en az 20 milyon metrekarelik Büyük Organize Sanayi Bölgesi ve Bölge Aktarma Limanı kurulmalıdır. Lojistik Köy de bu bölgede lojistiğin her alanını kapsayacak şekilde yapılmalıdır" sözlerini kullandı.

“HER FİKİR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Ulaşımın bir şehrin olmazsa olmazı olduğunu belirten Başkan Genç, şunları söyledi: "Bir şehrin ulaşımı ne kadar iyi olursa, gelişimi de o denli hızlı olur. Şoför esnaflarımızın da bu şehirde birçok sıkıntıları var. Bunların hepsini ben şahsım adına biliyorum. Şoför esnafımız bu şehir için çok önemli bir vazifeyi üstlenmektedir. Hepimiz bu şehrin havasını soluyoruz. Dolayısıyla sizlerin söyleyeceği sözler, vereceği fikirler şehrimizi daha ileri taşıma adına bizim için önemlidir. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Ulaşım Çalıştayını ve Ekonomi Çalıştayını çok ciddiye alıyorum. Derebahçe Minibüs Hattı Derneğimizin bina ihtiyacını büyük ölçüde giderdik. Yine burada gençlerimiz için verdiğimiz halı saha sözümüz gerçekleşme yolunda. Yakın zamanda gençlerin hizmetine açacağız."
Kahvaltının bitmesinden sonra Derebahçe Minibüs Hattı Dernek Başkanı Mustafa Tercanlı, derneklerine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti ve Başkan Osman Genç'e plaket takdim etti.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 18:05
Anahtar Kelimeler:
CanikMuhtarşoför
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.