banner388

Tekkeköy Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Belli Oldu!

Tekkeköy Belediyesince bu sene 6.sı düzenlenmiş olan Tekkeköy Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Şaban Yılmaz oldu.

Tekkeköy Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Belli Oldu!

Tekkeköy Belediyesince bu sene 6.sı düzenlenmiş olan Tekkeköy Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Şaban Yılmaz oldu.

16 Eylül 2016 Cuma 15:22
Tekkeköy Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Belli Oldu!

Büyüklü Mahallesinin Er Meydanı'nda yapılmış olan organizasyonda 20’si başpehlivan olmak üzere yaklaşık olarak 500 güreşçi mücadele ettiler. Yapılan güreş mücadelesinde başpehlivanlık yarı final güreşinde Şaban Yılmaz ile Ali Yanaltan, Orhan Okulu ile Ali Rıza Kaya karşı karşıya geldiler. Rakiplerini yenen Şaban Yılmaz ile Orhan Okulu finalde karşılaştılar. Kısa bir süre devam eden mücadelenin sonunda final müsabakasında Şaban Yılmaz rakibi Orhan Okulu’yu yenerek Tekkeköy Belediyesinin  6. Geleneksel Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı olmaya hak kazandı.
 
Başpehlivan Şaban Yılmaz'a kemerini AK Parti’nin Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Tekkeköy Belediyesinin Başkanı Hasan Togar verdi. Daha sonra Hasan Basri Kurt ile Togar güreşlerde ikinci ve üçüncü olmuş olan sporculara madalyalarını verdiler.
 
 Ata sporumuzu yaşatmak ve gelecek nesillere bunu aktarmak amacı ile bu sene altıncısını düzenlemiş oldukları yağlı güreşlerin geleneksel hale dönüşmüş olduğunu ve her sene aralıksız olarak düzenlemenin gururunu yaşamış olduklarını belirten Tekkeköy’ün Belediye Başkanı Hasan Togar ‘‘Güreşin eğlence için değil, atalarımızın savaş mücadelesinde yapmış oldukları bir spor olduğunu hepimiz biliyoruz. Tarihimize dönüp baktığımız zaman Atalarımız ülkesi ve topraklarını savunabilmek adına mücadeleler yaptıkları zamanlarda bile ata sporumuzu ihmal etmemişlerdir. Savaş meydanında bile güreş tutmuşlardır. Bizler de ata sporumuzu yaşatabilmek ve gelecek olan nesillerimize aktarabilmek için bu etkinliği gelenekselleştirdik. Büyüklü Mahallemizde  güreşlerin de ayrı bir anlamı vardır. Büyüklü mahallesinde güreşi meslek ve yaşam biçimi haline getirmiş olan çok önemli ve değerli güreşçilerimiz var. Yine ilçede ve ilimizde çok fazla sayıda güreş severler bulunmakta. Hatta güreşler artık civar illerde de anılmaya başlanmıştır. Çevre illerde yüzlerce kişi 6. Geleneksel Yağlı Güreşlerimizi izlemek için gelmekteler. Ata sporumuzu ilçede her sene geleneksel olarak yapmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
 
 

Son Güncelleme: 16.09.2016 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.