banner388

Samsunlu bayan kasaplara büyük ilgi

Kurban kesimleri sonrası Samsun’un Yakakent ilçesinde kasaplar yoğun mesaiye başladı.

Samsunlu bayan kasaplara büyük ilgi

Kurban kesimleri sonrası Samsun’un Yakakent ilçesinde kasaplar yoğun mesaiye başladı.

13 Eylül 2016 Salı 19:08
Samsunlu bayan kasaplara büyük ilgi

İş yoğunluğu Kurban Bayramı dolayısıyla artan kasaplar, vatandaşlardan gelen kıyma talebini karşılamak için yoğun mesai yapıyor. Yakakent’te 15 yılını kasap olarak geçiren bayan kasap Gülten Kuzu, işlerin geçen yıla göre daha yoğun olduğunu belirtti. Tam bir aile kasabı olduklarını ifade eden Gülten Kuzu, kardeşinin eşi Habibe Kuzu ile birlikte kasaplık mesleğini yürütüyorlar.
İki gün içerisinde yaklaşık 15 ton kıyma çektiklerini dile getiren Kuzu "İnsanlar hayvanlarını kestikten sonra etlerini kıyma yaptırmak için kasaplara geliyor. Bayramın ilk gününden itibaren vatandaşlar etlerini getirmeye başladı. Bu yoğunluk bayramın sonunu kadar devam eder. Biz de bu yoğunluktan dolayı fazla mesai yapıyoruz. İlçeye gelen yabancıların dikkatini çekiyor ama buranın halkı bize alışkın bayan olmamızdan dolayı da temizlik önceliğimiz bu yüzden dolayı da fazla rağbet görüyoruz. Bir de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın dışarıda kıyma çekini yasaklaması etken oldu" ifadelerini kullandı.
Kuzu, etin kilosunu 1 liraya çektiklerini belirtirken, yaşanan yoğunluktan dolayı memnun olduklarını sözlerine ekledi.
 

Son Güncelleme: 13.09.2016 19:21
Anahtar Kelimeler:
KasapKurbanKıyma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.