banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da yıkım başlıyor! Bakın yerine ne yapılacak...

Samsun Eski 19 Mayıs Stadyumunda yıkım başladı. Yaklaşık 4 ay içerisinde tamamlanması beklenen yıkımın ardından stadın olduğu alana millet bahçesi yapılacağı açıklandı.

banner269

Samsun'da yıkım başlıyor! Bakın yerine ne yapılacak...

Samsun Eski 19 Mayıs Stadyumunda yıkım başladı. Yaklaşık 4 ay içerisinde tamamlanması beklenen yıkımın ardından stadın olduğu alana millet bahçesi yapılacağı açıklandı.

16 Ekim 2018 Salı 16:45
Samsun'da yıkım başlıyor! Bakın yerine ne yapılacak...

23 Şubat 1975’te Trabzonspor maçı ile faaliyete geçen, Eski Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkımına başlanırken, tribünün bir bölümünün yıkılmayarak anıt olarak değerlendirilmesi düşünülüyor. 
20 Mayıs 2017’de son kez kırmızı-beyazlılara ev sahipliği yapan Eski Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımı devam ediyor. Stadın çevresi, demirleri ve koltukları sökülürken, bazı kısımlarının da kabası yıkılmaya başlandı. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Krayılmaz, stadın maraton tribünü kısmının yıkılmayarak Millet Bahçesi olarak değerlendirilecek alanda anıt olarak kalabileceğini ifade etti. 

“Tarihi stat, Millet Bahçesi olacak” 

Tarihi stadın Millet Bahçesi olarak değişeceğini belirten Ahmet Güral Karayılmaz, “Duygusal bir an yaşıyoruz. Tarihi 19 Mayıs Stadyumu belki de bir tarih elini ayağını çekiyor. 2014 yılında TOKİ ile yapılan karşılıklı anlaşma gereği bu alanların tamamı TOKİ’ye devredilmiş. Dolayısıyla TOKİ de burada bazı tasarruflarda bulunacaklardı. Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçesi yapma düşüncesi ortaya çıkınca burasının yeşil alan olarak kalması güzel de bir düşünce oldu. Böylece bu bölgedeki insanların sürekli gelip gidecekleri, sosyal zamanlarını geçirecekleri, sportif etkinlikler yapabilecekleri çok güzel bir alan haline dönüşecek. Bunun projeleri yapılıyor. Biz de burada bulunan ofislerimiz ve eşyalarımızın boşaltılması işlemlerini gerçekleştiriyoruz” dedi. 

“Stadın bir bölümü anıt olarak kalabilir” 

Stadın maraton kısmının anıtlaştırılabileceğinin altını çizen Karayılmaz, şunları söyledi: 

“Stadın bir tarafının anıtlaştırılması veya müze yapılması konusu tartışılıyor. Samsunspor Kulübü tarafından da böyle bir başvuru oldu. Stadın bir bölümünün yıkılmayarak anıt olarak kalması güzel bir fikir olabilir. İnşallah bu konuda bir gelişme olursa bu bölgenin güzel bir tarafını yakalamış olacağız. Yıkım için 4 ay demiştim. Müteahhit firma ile görüştük, 2,5 ay içerisinde burayı tamamen terk etmeyi planlıyorlar. Yaklaşım 20 çalışan ile yıkım hızlı bir şekilde ilerliyor. Yıkım her gün kademe kademe ilerliyor. Yıkım kışa bitecek. Anıt olarak tribünün maraton kısmı düşünülüyor. Bunun teknik detaylarını yetkililer belirleyecek. Stat aydınlatmaları ve direkleri için Amasya’dan bir talep gelmişti. Yaklaşık 1 yıldır bu konu gündemde. Sonucuna bakacağız. Anadolu’da bir stadı aydınlatması bizlere de mutluluk verir.” 

4 ayda tamamlanması beklenen yıkımın beklenenden daha kısa süreceği tahmin ediliyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmed Arif 2018-10-16 18:24:00

Artık millet bahçesinde ilk zamanlar aç kalan vatandaşlar otlar. İlgi azalınca da ayyaşlara keşlere mekan olur!...

Misafir Avatar
Ahmed Arif 2018-10-16 23:43:25 @Ahmed Arif

Yorumu beğenmeyen AKEPELİLER ; Millet Bahçesi karın mı doyuracak? Millet Bahçesi insanların evine ekmek götürmesini mi sağlayacak? Ancak dediğim gibi karın doyurur. Yapılan bölge malum. Şehrin göbeğine Anneler Parkı yaptı Ziya Paşa; akşamları kim gidip gönül rahatlığı ile oturabiliyor acaba? Burada da aynısı belki daha beteri olacak!... Fabrika yapın fabrika!...

Beğenmedim! (2)
Avatar
Dönerci Hasan usta 2018-10-16 18:45:20

Aman ha bu fabrika kurmayın bu kadar issiz varken.samsuna çivi cakmayin gelin bu de oy isteyin.milleti kandirin.gencligi uyuşturucudan kurtarın iş verin issss.anca park bahçe bu ne ne.

Avatar
Erdal Algan 2018-10-16 22:22:30

Ancak bahçe park. İnsanlar aç aç ot mu yiyecekler. Bir iş sahası kurun. Ama yooook sarhoşlar a keş lere mekan lazım dimi...

Avatar
Zararhane omü 2018-10-16 21:51:42

Medikanin orda kac donumluk park var zaten . Utanin utanin birakin gt yalamati , is yeri fabrika yapun . Milet issiz ac perisan . Allahinizdan bulun Allahsizlar

Avatar
Bahri güler 2018-10-16 23:26:31

Derdimiz Millet bahçesi değil.Arayan bahçe bulur.Derdimiz üretim üretim.Derdimiz isdihdam yaratacak fabrikalar yapmak.Bir tane fabrika kalmadı elimizde hepsi satıldı.Bir tane kağıt fabrikamız bile yok.Yeri gelince yeri ve milliymış.

Avatar
nesatk 2018-10-17 08:45:22

Bu stadın anıları vardı. Ne yazık ki inatla yeni stadı burada yapmamak için ellerinden geleni yaptılar. Yeni stat burada olsaydı Samsun taraftarı için iyi olmaz mıydı? Gittiler kimyasal gazların içerisine, spor yönetmeliklerine, ulusal kritere aykırı yerlere stadı yaptılar. Sonra da neden aday şehirler içerisinde yokuz diye dövünüyoruz. Samsuna en büyük ihaneti yeni stadı mevcut yerinde yapmayanlar, yapmıştır. Şimdi kına yaksınlar...

Avatar
Salman 2018-10-17 01:01:18

Yaşasın! Bedava kek yiyeceğiz. Oh mis gibi

Avatar
fatih 2018-10-17 08:43:27

millet bahçesi degil rant bahçesi olacak o kim bilir hangi yandaş yapacak köşeyi dönecek....