banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da esnaf yaşam savaşını kaybetti! En çok kepenk kapatan il Samsun 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, en çok kepenk kapatan ilin Samsun olduğunu belirterek, "Samsun’a bu utanç rekorunu kırdıran, esnafımızı kepenk indirten politikalara uygulayanların da kepenk indireceği günler elbet yakındır" dedi. 

banner269

Samsun'da esnaf yaşam savaşını kaybetti! En çok kepenk kapatan il Samsun 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, en çok kepenk kapatan ilin Samsun olduğunu belirterek, "Samsun’a bu utanç rekorunu kırdıran, esnafımızı kepenk indirten politikalara uygulayanların da kepenk indireceği günler elbet yakındır" dedi. 

11 Temmuz 2019 Perşembe 13:17

Samsun yılın ilk 6 ayında en çok esnafın kepenk kapattığı il konumunda bulunuyor. Samsun'da birçok esnaf kan ağlarken konuyu CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu meclise taşıdı. 

ESNAF YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ 

Neslihan Hancıoğlu konu ile ilgili TBMM'de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ekonomideki sarsıntılardan en hızlı en çok etkilenen kesim sayıları yaklaşık 2 milyonu bulan esnaf ve sanatkarımızdır. Bütün zamlardan doğrudan etkilenirler. Mahalle aralarını dahi parselleyen zincir marketler, AVM’ler işini aşını çalar. İşte esnafımız böyle bir ortamda hala yaşam savaşı veriyor ancak benim şehrim Samsun’da esnafımız bu yaşam savaşını kaybetti. Esnaf ve sanatkarlar, sicil gazetesi verilerine göre bu yılın ilk 6 ayında esnaf sayısının en çok düştüğü il Samsun oldu. Gidin dolaşın Samsun sokaklarını, caddelerini adım başı satılık, kiralık ilanı göreceksiniz. Ertesi gün gidin aynı sokakları dolaşın bu ilanlara yenilerinin eklendiğini göreceksiniz. Samsun’a bu utanç rekorunu kırdıran, esnafımızı kepenk indirten politikalara uygulayanların da kepenk indireceği günler elbet yakındır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tayfun 2019-07-12 02:32:19

İlk önce Samsun'da muhalefet değişecek yani sizler. Sonra halka inilecek halk gibi yaşanacak siyaset yapılmadan Gazi Mustafa Kemal gibi. Sonra bu rüzgar tüm Türkiye'yi saracak... Özet sizinle olmaz. Bu ülkede siyaseti yapamıyorsunuz. CHP'yi karıştırmaktan başka Samsun'da bir icraatınız yok. Atatürk şehrinde Atatürk'ün partisi yok. Başta siz milletvekilleri sayesinde. Akp tabii at koşturur. Akp gider Huzur partisi gelir Samsun'u silme götürür. Siz de hala muhalefet yaparsınız. Samsun' da CHP'ye hala öcü gibi bakıyorlar. Dinsiz mi demiyorlar pkkmi demiyorlar. Algida olsa bu değiştirecek yine sizlerdiniz. Ancak sizde o ileri görüş hiç bir zaman olmadı olmayacakda. Bırakın siyaseti vekil maaşını çatır çatır yiyin.

Avatar
eski samsunlu 2019-07-11 14:03:21

ekleme yapim....Bu tek sistem filminin 1.bölümü sıktı, 2.bölümü ne olacak belli değil , hani tiyatro seyredersinde sıkılır bunalırsın çıkmak istersin çıkarmazlar..illa sahnenin sonu gelecek..döve döve film seyrettirirler..ülkemizin durumu bu işte..esnafım cennetliktir ülkemde..esnaf canımızdır..hayatımızdır..ALLAH tan hepsine dayanmaları için dua ediyorum..memuru emeklisi azda olsa para kazanıyor...BU acıyı en çok esnaf çekmiştir..Samsun bitmiş..genç yok istekli iş yapcak..çok kötü ..duyarsız ve yavaş sistem bitirdi burayı..çok zor...

Avatar
eski samsunlu 2019-07-11 13:57:34

yazmicaktım gene yazim dedim ama, ne yazacamda kim anlicakki,, yazacak neler var.. yükünü alan almış yüklemiş oturuyorlar aşağı..bizlerde cıyak cıyak bağırmaya devam...adamın orada burada varsa sağlam kaldın yoksa 50 türlü iflas çeşiti var,sende bunlardan biri olmaya mahkümsün...haa şehir hayatımı tamamen esir hayatına döndü...aklı başı olan 1 dakika durmasın dağ evi yapsın kaçsın..

Avatar
Birol 2019-07-11 15:38:08

Mullet esnaf madem şikayetci neden seçimde tepki göstermediler. Birde esnaf dediğinin çoğu kazikçi ve kapisona park bole yaptirmiyor mafya gibi. O yüzden millet Avm lerden aliyor. Samsunda fabrikami varda iş dönsun emekli şehri olmus. Hala ayni sistem park yapip yol genişletip halkdan oy aliyorlar. Kapansin kepenkler hak ettiniz kusura bakmayin. Tek halk esnaf değil esnaf hep ağliyor zaten. Kapatin gidin çalismiyorsa. Ne kazanacan nasilsa doyumsuzluk var. 400 diyor adam 150 ye iniyor pazarlikla size nasil güvenelim. Birazda kendinizde suç arayin yok öyle kaldirim dükkan önü hep sizin değil fiyatlari iki kati kazikçilik kaçirdiniz müşteriyi malesef....

Avatar
Kaya 2019-07-11 20:58:47

Acımıyorum, söylemek de istemiyorum ama HAYATİ TEKİN tercih etmeyip, yamyam tayfası tercih edildi beter olsunlar.

Avatar
Vatandaş 2019-07-11 18:08:00

Peki bu kapanan kepenklerden sizin hiç sorumlulugunuz yokmu hanımefendi.Sadece eleştiri yaparak sorunlar çözülmüyor maalesef.

Avatar
Mehmet Semercioğlu 2019-07-11 21:19:49

Zam yerine gelir ve gider dengelemesi yapılırsa vatandaş çok daha rahat eder. Vatandaşın; olumsuz düşünceleri olumlu ya çevrilebilir.Tarafımca sunulan "Kalkınma Projesi" genel çözüm sağlayacaktır. Nacizane tavsiyedir.

Avatar
Behzat KAHVECİ 2019-07-11 21:45:28

Samsunu düşünüp çare bulacak enson parti chpdir. AKP nin yaptıkları güzel işler yanında başaramadıkları da var fakat ÇARE ASLA CHP değildir