banner388

Ramazan'da et fiyatları artışa geçecek

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen et fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şen, Ramazan'da fiyatların 50 TL'yi göreceğini, bu durumun hem vatandaşı hem de kasapları zor durumda bırakacağını dile getirdi.

Ramazan'da et fiyatları artışa geçecek

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen et fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şen, Ramazan'da fiyatların 50 TL'yi göreceğini, bu durumun hem vatandaşı hem de kasapları zor durumda bırakacağını dile getirdi.

13 Mayıs 2017 Cumartesi 09:53
Ramazan'da et fiyatları artışa geçecek

Samsun Haber: Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, et fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Şen, son 1.5 ayda 5 TL artış olan et fiyatları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ramazan’da etin kilosunu 50 liradan aşağıya satamayabiliriz. Et fiyatlarının artmasının en büyük sebebi besiciler. Besiciler, Ramazan’ı fırsat görüyor” dedi.

Ramazana sayılı günler kala et fiyatlarında artış devam ediyor. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömer Şen, et fiyatlarının 1.5 ay içerisinde 5 TL arttığını ve Ramazanda etin kilosunun 50 TL üzerine çıkacağını dile getirdi.
 

“RAMAZAN’DA ET 50 TL OLACAK”


Ömür Şen et fiyatlarındaki artışın vatandaşı zorlayacağını belirterek, “1 hafta önce karkas etin kilosunu 26,5 TL’den alırken, şu anda 30 liradan alıyoruz. Bu, kasaplar için maliyetin 37 TL’ye çıkması demektir. Böyle olunca da ete 4-5 lira zam geldi. Bu da gidişatın iyi olmadığını gösterir. Bunun en büyük sebebi besicilerdir. Besiciler, Ramazan ayını fırsat bilmeye çalışıyor olabilir. Et fiyatlarının yükselmesinde kasaplara suç buluyorlar. Besiciler zam yaptığı için biz de ete zam yapmak zorunda kalıyoruz. Besiciler, yem fiyatlarının artmasını ve doların yükselmesini bahane gösteriyor. Durum bizden kaynaklı değil. Ama Ramazan’a 15 gün kala ete son 1,5 ayda 5 lira zam geldiyse, böyle giderse Ramazan’da etin kilosunu 50 liradan aşağıya satamayacağız gibime geliyor. Şu anda kıymanın kilosu 40 liradan, kuşbaşı etin kilosu da 45 liradan satılıyor. Durum böyle olunca, gözüken o ki üst gelir grubu vatandaşlarımızın dışındakiler bu Ramazan’da et yiyemeyecek” dedi.


“İTHAL HAYVANDAN YÜZDE 25 KEMİK”

Et ve Süt Kurumu’nda kilosunu 22,5 liradan satılan ithal malın yüzde 25’inin kemik olduğunu dile getiren Şen, “Bakanımız da açıklama yaptı. Et ve Süt Kurumundan karkas etin kilosunu 22,5 liradan alabiliyoruz. Bunu Samsun’a en yakın il olan Yozgat’tan alabiliyoruz. Orada kasaplara verilen ithal malları gittik, inceledik. Kalite bakımından yerli mallara oranla çok düşük. Yüzde 25 seviyesinde kemik oranı var. Bizim yerli mallarımızdaki kemik oranı ise yüzde 16 seviyesinde. Bu ithal mallar bir hörgüçlü. Sırtlarında bir kabarıklık var. Yani biz kasaplar biz buradan Yozgat’a gidip mal alıp getirsek de bize kilosu 30 liraya denk geliyor. Et fiyatlarının düşmesi için bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Biz de vatandaşlara ucuz et satmak isteriz. Bu fiyatlar işlerimizin de yarı yarıya azalmasına neden oluyor. Vatandaşımız, 30 liraya kıyma yiyemezken, 45 liraya nasıl kıyma yesin? Vatandaşların artık kilo işi et alma devri sona erdi. İnsanlar artık yemeğe tat versin diye kıyma ve et alıyorlar. İnsanlar kasaba gelip, ‘100-150 gram et verir misin?’ diyorlar” açıklamalarında bulundu.

Et fiyatlarında yaşanan artışın hem kasapların hem de vatandaşın zararına olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 13.05.2017 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Azram 2017-05-13 10:39:41

Razaman değil (Ramazan) çok dikkatsizsiniz