banner388

Samsunlu doktor aynı zamanda hattat ve neyzen

49 yaşındaki Samsunlu doktor Mehmet Hakan Özsaraç, sanata olan ilgisi ile dikkat çekiyor. Özsaraç, doktorluğun yanında hat sanatı ve ney ile de ilgileniyor.

Samsunlu doktor aynı zamanda hattat ve neyzen

49 yaşındaki Samsunlu doktor Mehmet Hakan Özsaraç, sanata olan ilgisi ile dikkat çekiyor. Özsaraç, doktorluğun yanında hat sanatı ve ney ile de ilgileniyor.

13 Mayıs 2017 Cumartesi 10:05
Samsunlu doktor aynı zamanda hattat ve neyzen

Samsun Haber - Samsun’da 24 yıldır görev yapan doktor Mehmet Hakan Özsaraç, aynı zamanda hat sanatı ve ney ile ilgileniyor. 1984 yılında hat sanatına merak üzerine başlayan Doktor Özsaraç, gününün yaklaşık 6 saatlik kısmını sanatla uğraşarak geçiriyor.

“SANAT BENİ BENDEN ALIYOR”

Dr. Mehmet Hakan Özsaraç açıklamalarında, “Lisedeyken bir Kur’an-ı Kerim almıştım. O Kur’an-ı Kerim’in kapağında bir besmele gördüm. Bu besmele istif şeklinde yazılmış bir besmeleydi. Bu yazı sitili beni o anda çok etkiledi. Hem renkleriyle olsun hem de yazım şekliyle. Tabii ben de kitabı aldığım kişiye bu besmeleyi kimin yazdığını sorduğumda bana kendisinin yazdığını söyledi. Daha sonra o kişiden bana bu yazının nasıl yazıldığını öğretmesini istedim. Hat sanatına bu şekilde başladım. Yıllarca işin ustalarından eğitim aldım. Ben bu yazıları yazarken öyle bir aşk duygusu hissettim ki, geceleri 2 ye 3’e kadar uyumazdım ve yazılarla uğraşırdım. Hobi olarak bir merakla başladığım hat sanatıyla yaklaşık 33 yıldır uğraşmaktayım. Şimdi hem hekimlik hem de hat sanatını bir arada yürütüyorum. Bu bir aşk, bırakmak diye bir şey söz konusu değil. Bu hat sanatının manevi anlamda işime de olumlu yönde bir etkisinin olduğunu söyleyebilirim. Bu iş özveri isteyen bir iştir. Ben bunu yaparken ilahi bir huzur hissediyorum. O anda dünyadan tamamen uzaklaştığımı ve bambaşka bir kainata gittiğimi hissediyorum. Adeta beni benden alıyor” dedi.

“HER GÜN NEY ÜFLÜYORUM"

Dr. Özsaraç neye olan ilgilisi ile ilgili olarak ise, “Aynı zamanda ney de üflüyorum. Neye ise babam sayesinde başladım. Babam bana ilk olarak saz çalmayı öğretmişti. Neye ilgi duymamın sebebi ise, emekli bir albay ağabeyimiz vardı. O da hekim olarak görev yapıyordu. Bir gün onun ofisine gittiğimde bize ney üflemişti. Ben onu dinlediğimde kendimden geçtim. O şekilde başladık ve o gün bugündür ney üflüyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.05.2017 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asım 2017-05-14 16:33:52

Allah aşk ve sevgini daim eylesin. Kurana hadim olma şuurunu ömür boyu kaim eylesin.