banner388
banner390
banner410
banner408

İşte Samsun'da vaka artışının nedeni 

Çok yüksek riskli grupta bulunan Samsun'da vaka artışı endişe veriyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise kısıtlama olduğu saatlerde aile ve akraba ziyaretlerinin bulaşmada en önemli neden olduğunu söyledi.

banner269

İşte Samsun'da vaka artışının nedeni 

Çok yüksek riskli grupta bulunan Samsun'da vaka artışı endişe veriyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise kısıtlama olduğu saatlerde aile ve akraba ziyaretlerinin bulaşmada en önemli neden olduğunu söyledi.

03 Mart 2021 Çarşamba 11:07
İşte Samsun'da vaka artışının nedeni 

20-26 Şubat tarihleri arasında Karadeniz Bölgesi’nde en çok vaka görülen il Samsun oldu. Samsun’da tespit edilen vaka sayısı geçen hafta 2 bin 752 kişi olurken bu hafta sayı 3 bin 555 kişi olarak tespit edildi. Başkan Demir ise özellikle Samsun'da insan hareketliliğinin fazla olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde Türkiye'nin en fazla vaka görülen bölgesiyiz. Sosyal hayatın iklim şartlarıyla bütünleşmesiyle birlikte böyle bir tablo ortaya çıkmış oldu. Aslında Samsun ilk zamanlarda vaka sayısı Türkiye'nin ortalamasının oldukça altındaydı. Özellikle bu Kurban Bayramı'ndan sonra sonbahara girişte ve kış aylarında bir yükseliş eğiliminde. Samsun'un özellikle bu bölgede insan hareketliliğinin yoğun olması, gurbetçisinin fazla olması ve memlekette irtibatının yoğun olmasının buna katkı verdiğini düşünüyoruz. Kısıtlı zamanlarda aile ve akraba ziyaretlerinin yoğun olduğunu görüyoruz ki aile içi bulaşın yoğun olduğundan bunu anlıyoruz. Aile içi etkileşimin rol oynadığını görüyoruz" dedi.

Vatandaşın hassasiyeti ve sürece desteğinin tam olduğunu vurgulayan Demir, "Başından beri biz bunu görüyoruz. İlave bir gayretle bunun inşallah yakın bir gelecekte hemen düşüşe geçmesini arzu ediyoruz. Özellikle son haftalarda artış gösterdi. Önümüzdeki, günlerde ciddi bir düşüş bekliyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberVaka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sefer 2021-03-03 17:11:45

çoğu vatandaş ağzında sigara maske çeneye inmiş ve de umursamaz tavırlar. trenler tıkış tıkış dolu .kaldırımlar dar mecburen insanlar iç içe yürümek zorunda işte virüs....

Avatar
Turgut karanfil 2021-03-03 13:34:32

herkes sorun biliyor da çözüm niye gelmiyor.15 gün tam kapanma olmadan bu iş bitmeeeeez.

Avatar
govit 2021-03-03 13:41:55

sayın başkanım, hafta sonları sanki sokağa çıkma yasağı yokmuş gibi arabasına binen dışarıda buna mutlaka bir çözüm bulunmalı.

Avatar
samsun.lu 2021-03-03 15:51:53

sadece bu mu gerekçe.siz bir de hastanelerdeki muayene kuyruklarına bakın.ayağı başı ağrıyan canı sıkılan hastanelerde

Avatar
Sevcan duran 2021-03-03 18:33:51

alışveriş merkezlerini 10 gün kapatın bence

Avatar
aaaaa 2021-03-03 11:22:28

valla çok komik bi açıklama tranvaylar otobüsler minibüsler avm ler tıklım tıklım ziyaretmiş hangi birograsi hangi kararı almış samsunda hepsi kukla resmen milletle dalga geçiyolar denetleyin kardeşim burnunuzun dibinde lokanta üst katına mişteri dolduruyo kimsede çıt yok biraz adeletli, olun devleti düzgün temsin edin samsun birograsisi

Avatar
Veli 2021-03-03 14:50:50

Başkan sıkıyorsa akp kongrelerine de birçey söyle. Balık baştan kokar diye boşuna dememişler

Avatar
Hikmet Özata 2021-03-03 21:47:51

Aylardır saathanedeki ve mecidiyedeki kalabalığa hiçbir çare bulunmadı, hemen olay ziyaretlere bağlandı, halen sabah ve akşamlar dolmuşlar ayakta yolcu alıyor ve ısrarlada hiç aldırış etmeden itina ile buna devam ediyor, neden müsade ediliyor, Samsunun adına kötüye çıkardınız.Milletvekili, belediye başkanları, müdürlerinin, bir sahaya inin bakalım , yukarıdan şu önlemleri aldık demeyin bir zahmet şu güzelim şehri sokak sokak her gün gezin.Pazar günü kenar mahallelere gidin millet vızır vızır geziyor, adam bir ekmek alıp tüm atakumu geziyorum diyor. Sizlere kağıt üzerinde varsa rapor verenlerle bir denetleyin.