banner388
banner390
banner410
banner408

2. el arabaya yeni vergi geliyor!

İkinci el araba piyasasına yeni vergi geliyor. Milletvekilleri konu ile ilgili açıklama yaparken, düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclise gelmesi bekleniyor. 

banner269

2. el arabaya yeni vergi geliyor!

İkinci el araba piyasasına yeni vergi geliyor. Milletvekilleri konu ile ilgili açıklama yaparken, düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclise gelmesi bekleniyor. 

03 Mart 2021 Çarşamba 11:35
2. el arabaya yeni vergi geliyor!

Uşak Milletvekili Özkan Yalım yaptığı açıklamada , "Sayın Başkan, Sayın Ulaştırma Bakanına sesleniyorum: Madem normalleşme süreci başladı, yaklaşık bir yıldır kapalı olan Uşak Havalimanımızın bir an önce tüm vatandaşlarımızın hizmetine açılmasını özellikle talep ediyorum çünkü tüm vatandaşlarımız bu konudan oldukça şikâyetçi. Aynı şekilde Sayın Başkan, bugün, ikinci el otomobil satışına maalesef binde 5 vergi getirilmek isteniyor. Bu zor şartlarda, bu pandemi sürecinde hem esnafımıza hem de vatandaşımıza ekstra yük getirmeyin, bir an önce bu tekliften vazgeçin diyorum." ifadelerini kullandı.

Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ise ikinci el arabaya gelecek vergi için "Hükûmet yama tutmayan bütçe için yeni kaynak arayışlarına girdi. İlk göz dikilen alan ise geçen yıl 6 milyon satışın yapıldığı ikinci el araç pazarında oldu. Meclise getirilmesi beklenen yasa taslağına göre ikinci el araç satışında binde 5 oranında vergi alınacak olması zaten daralmış piyasada ciddi bir mağduriyet yaratacak. Araç fiyatlarının yükseldiği, sıfır araç temininde yaşanan sıkıntı, maliyetlerin artışının ardından neredeyse on yılda bir aracını değiştirmek isteyen vatandaşa yeni bir vergi yükü bindirilmesi kabul edilemez. Ayrıca ehliyetini yenilemek isteyen vatandaştan 15 lira alınmasına karşılık ehliyetini beş yılda bir güncellemek isteyen ağır vasıta ehliyet sahibi insanlardan 270 lira alınması da hangi aklın ürünüdür? Hükûmet, büyüyen bütçe açığına vatandaşın sırtına yeni vergiler bindirerek çözüm bulma alışkanlığından vazgeçmeli, iğneden ipliğe vergi yükü altında ezilen, pandemi sürecinde kepenk kapatan, açlık." dedi.

MECLİSE GELİYOR

Vekiller, önümüzdeki günlerde söz konusu düzenlemenin meclise geleceğini söyledi.

Kaynak: Kamu Bülteni

Anahtar Kelimeler:
Ikinci ElArabaVergi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET 2021-03-03 18:01:35

AKP YE 2023 TE ÂLLAH RAHMET EYLESİN AMİN

Avatar
dasdsadsa 2021-03-03 21:30:32

bu ülkede çalışıp üretip para biriktirmemin bir anlamı kalmadı, sadece saksı gibi yaşamamı karnımın aç kalmamasını sağlıyor. arttırın daha çok arttırın!