banner388

Hastanelerde yemek skandalı! Beklenen açıklama geldi

Samsunhaber.com'un gündeme getirdiği hastanelerde yemek skandalıyla ilgili Sağlık Bakanlığı bir genelge yayımladı. Genelgeye göre stajyer öğrenciler staj yaptıkları hastanelerde ücretsiz yemek yiyemeyecek.

Hastanelerde yemek skandalı! Beklenen açıklama geldi

Samsunhaber.com'un gündeme getirdiği hastanelerde yemek skandalıyla ilgili Sağlık Bakanlığı bir genelge yayımladı. Genelgeye göre stajyer öğrenciler staj yaptıkları hastanelerde ücretsiz yemek yiyemeyecek.

19 Ekim 2018 Cuma 13:31
Hastanelerde yemek skandalı! Beklenen açıklama geldi

Samsunhaber.com, 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle hastanelerdeki mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilere yemek verilmeyeceğini gündeme taşımıştı. Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararın gerekçesi ise "tasarruf tedbirleri" olarak belirtilmişti. Sağlık Bakanı adına Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven imzalı yayımlanan yazıda öğrencilere yemek verilmemesi ile ilgili detaylar açıklandı.

ÜCRETSİZ YEMEK HAKLARI YOKMUŞ!


Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden alınan cevabi yazıda: "Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 89. maddesinin sağlık tesislerinin kadrolu personeline ücretsiz yemek hizmeti sunulmasının amaçlandığı ve buna imkan sağlamadığı anlaşılmakta olup bu hususun anılan madde kapsamında yemek hizmeti sunulmasını öngören diğer kişiler bakımından da geçerli olduğu değerlendirilmektedir. Bu itibarla, Yatak Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 89. maddesinin İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı sağlık tesislerinde mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilere sağlık tesislerinde sunulan yemek hizmetlerinden yararlanabilme imkanı sağladığı ve anılan maddede bu hizmetin ücretsiz sunulacağına dair bir hükmün bulunmadığı hususu dikkate alındığında, sağlık tesislerinde sunulan bahse konu yemek hizmetinin bu sağlık tesislerinde mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilere anılan 89. maddeye dayanarak ücretsiz sunulabilmesine imkan bulunmadığı mütalaa edilmektedir" ifadelerine yer verildi. (Özel haber)

Son Güncelleme: 20.10.2018 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandas 2018-10-19 14:36:30

DEVLETİN BÜTÜN İŞİ GÜÇÜ BİTTİDE STAJER ÖGRENCİNİN YEDİGİ 5 LİRALIK YEMEGİN PEŞİNE Mİ DÜŞTÜ SİZ ÖNCE SURİYELİLERİ DOYURMAKTAN VAZGECİN KENDİ HALKINIZIN SORUNLARINI ÇÖZÜNN YAZIKK

Misafir Avatar
Ali 2018-10-19 17:05:22 @vatandas

Aynen. Açıklayıcı başka cevap verilemezdi

Beğenmedim! (1)
Avatar
Vatandaş 2018-10-19 13:41:34

Milletvekilleri bedava denecek paralara yemek yerken gariban öğrenciler tasarruf tedbirlerine takılıyor.Vesselam.

Avatar
Ferit Belediyeevleri 2018-10-19 13:47:03

YAzıklar olsun.! Geleceğimize yaptığımız yatırım ortada.Bu kararı alanlar zamanında devletin etinden de sütünden de faydalandı.Kalifiye eleman yok yetişmiyor diyoruz.Yetişmek isteyenleri aç bırakıyoruz.Birşeyler öğrensin diye gelen cocuklarımıza babaları yemek parası veriyor.Utandım yemin ederim utandım.

Avatar
Kadir 2018-10-19 14:20:44

Suriyeliler verince birşey yok. Kendi çocuklarına gelince yasak. Memleketi bitirdiler marttan sonra zor günler geliyor. Makarna simit i bile zir bulursa bu halk anlar ama geç olacak biraz.

Avatar
HALK 2018-10-19 14:29:11

Öğrencilerin yiyeceği yemektenmi tasarruf yapacaksınız yazıklar olsun ne günlere kaldık.

Avatar
Ali 2018-10-19 14:51:58

Yemekten kocanıza bindiniz trilyonluk araçlar dan kısım usulsüz ihale verdiniz adamlardan kisin öğrenciden yemek kişisiniz tüh sizin halinize ülkenin geldi duruma bk nerde yücel öğrenci yemeni

Avatar
Kemal 2018-10-19 13:47:28

Yataklı Tedavi Kurumları Yönetmeliği ve Devlet Memurlari kanunda açiķca verilebilecegi yazıyor..Ücret konusu farklı boyutu bu işın ne paralı ne parasız şuanda hiçbir sekilde yemek verilmiyor Gazi Devlet hastanesinde...

Avatar
ADSIZ 2018-10-19 13:56:58

SITAJ ÖĞRENCİ BEDAVA YEMEK YİYECEK HASTANEDE HEM SITAJ PARASI ALCAK HEMDE BEDAVA YEMEK YİYECEK YA DİĞER OKUL ÖĞRECİLERİNİN YEMEĞİ NE OLACAK ONLAR NERDEN BEDAVA YEMEK YİYECEK

Misafir Avatar
FÇelik 2018-10-20 10:49:13 @ADSIZ

Boş boş konuşmuşsun. Herkes staj yaptığı yerden yemek ihtiyacını karşılayabilmeli. Anadolu lisesi diye yırtınıp sonra biz yemek yiyemiyoruz demekle sizin söylediğinizin ne farkı var. Herkes işine baksın.

Beğenmedim! (0)