banner388

Domates fiyatları ne zaman azalacak?

Hasat sezonundan önce gelen yüksek talepler domatesteki fiyatların da artmasına neden oldu. Peki bu yükseliş daha ne kadar sürecek?

Domates fiyatları ne zaman azalacak?

Hasat sezonundan önce gelen yüksek talepler domatesteki fiyatların da artmasına neden oldu. Peki bu yükseliş daha ne kadar sürecek?

22 Nisan 2017 Cumartesi 11:24
Domates fiyatları ne zaman azalacak?

Samsun Haber - Yetkililer sebze hallerinde yer alan domateslerdeki yüksek ücretlerin geçici olduğu belirtiyor.

Geçerli olan Mayıs ayında oluşacak fiyat

Hava şartları, soğuk kış ayları hasat döneminin de sarkmasına neden oldu. Yetkililere göre üretilen mallar iç piyasaya yetecek düzeyde ayrıca fiyatların yüksek olması, hem vatandaşı hem piyasayı da etkiliyor. 
Erdemli Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fazıl Koşar, yüksek rakamda seyreden fiyatların suni olduğunu belirtirken gerçek fiyatların oluşması için Mayıs ayının beklenilmesi gerektiğini belirtti. Fazıl Koşar, ‘’Fiyatlarımız şuan 4 lira seviyelerinde fakat bu bir suni fiyat. Esas mayıs ayında oluşacak domates fiyatımız bizim için geçerli olan" dedi.

Domates ihracatının önemli olduğunu belirten Fazıl Koşar, yurt dışı pazarlarının önünün açılmasının fiyatlar üzerinde olumlu etki yaratacağını söyledi. Koşar, ‘’Önümüzdeki ay bu firmaların önü açılmaz ise Rusya pazarımızın önü açılmazsa fiyatlarda sıkıntı yaşayabiliriz. Kışın da yine geç hasattan dolayı fiyatlarımız 2,5-3 lira seviyesinde seyrediyordu. Biz şimdi yetkililerimizden, ilgili bakanlığımızdan, daha önce söylediğimiz gibi Rusya ve diğer alternatif pazarlarımızın açılması için ivedilikle çalışma bekliyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.04.2017 11:26
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberDomates
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.