banner388

Birsen Öztürk: "SAMSUNLU ALDATILMAKTAN KANDIRILMAKTAN BIKTI"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Birsen Öztürk, Samsunluların Ak Parti İktidarı tarafından 20 yıldır kandırıldığını, Samsun'un kişi başı milli gelirde 28'inci sıralardan 48'inci sıraya gerilediğini belirterek, “Samsunlular artık aldatılmaktan, kandırılmaktan bıktı" dedi.

Birsen Öztürk: "SAMSUNLU ALDATILMAKTAN KANDIRILMAKTAN BIKTI"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Birsen Öztürk, Samsunluların Ak Parti İktidarı tarafından 20 yıldır kandırıldığını, Samsun'un kişi başı milli gelirde 28'inci sıralardan 48'inci sıraya gerilediğini belirterek, “Samsunlular artık aldatılmaktan, kandırılmaktan bıktı" dedi.

08 Nisan 2023 Cumartesi 12:17
Birsen Öztürk:  "SAMSUNLU ALDATILMAKTAN KANDIRILMAKTAN BIKTI"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Birsen Öztürk, Samsunluların 20 yıldır Ak Parti'ye büyük destek verdiğini ancak bunun karşılığında ekonomide, istihdamda, gelişmişlikte küme düşürüldüğünü, Samsunluların 20 yılda Ak Parti iktidarından aldığı tek şeyin aldatmak ve kandırmak olduğunu söyledi.

HIZLI TREN 2053'E KALDI

Öztürk, Samsun'un 20 yıllık Ak Parti iktidarında kişi başı milli gelirde Türkiye sıralamasında 28'lerden 48'inci sıraya kadar gerilediğini, işsizliğin her geçen gün artarak genç nüfusun başka illere göç ettiğini ve en çok yaşlanan 13'üncü il durumuna geldiğini söyledi.

İktidarın 2004 seçimlerinde 'Samsun Tersanesi'ne kavuşuyor' diyerek binlerce insandan nüfus cüzdanı fotokopisi toplayarak, onların umutlarıyla oynadığını belirten İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Birsen Öztürk, "Aldatma kandırma politikalarıyla Samsun'u her alanda küme düşürdüler. Geçen seçimlerde Samsunluyu 'Samsun- Ankara Hızlı Tren' yalanıyla kandırdılar.  Hatta bazı milletvekilleri 2020 yılında Ankara'ya hızlı trenle gidileceği yalanını bile söyledi. Şimdi hızlı tren projesini 2053'e attılar. Havza-Vezirköprü-Boyabat yolu ölüm yolu haline geldi ama hala el atılmayı bekliyor. Ayvacık-Taşova-Erbaa yolunu defalarca ihale ettiler ama sonuç yok" dedi.

OVALAR SUYA HASRET

Samsun'un Türkiye'nin en önemli ovalarına sahip olduğunu ama yıllara sarkan Bafra ve Çarşamba Ovalarının devam eden sulama projelerini bile 20 yılda iktidarın bitiremediğini belirten Öztürk, "Sayelerinde yarım asırdır devam eden projeler haline geldi. Lâdik, Havza ve Kavak havzası için son derece önemli olan sulama projesini hâlâ tamamlayamadılar. Üstelik Samsun'un en verimli ovalarını inşaatlarla, kirli yatırımlarla doldurdular ve doldurmaya devam ediyorlar. Terme ve Salıpazarı'nı sel felaketinden de koruyacak olan Salıpazarı Barajının 5 yılda ancak yüzde 7'sini yapabildiler. Hep bir aldatmayla, kandırmayla Samsunlunun oyunu aldılar ama Samsun'a hiçbir şey vermediler" diye konuştu.

SAMSUN VAR OLANI DA KAYBETTİ

Samsun'un Ak Parti döneminde sahip olduğu değerleri de kaybettiği kaydeden Öztürk şöyle devam etti:

"Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü, Sinop Orman Bölge Müdürlüğüne bağlanmaya çalışıldı, Samsunlu ayağa kalkıp engel oldu. Türk Telekom Bölge Müdürlüğü Trabzon’a taşınmak istendi yine Samsunlu ayağa kalktı ve engel oldu. Adli Tıp Trabzon’a taşındı, Samsunlu cenazelerinin peşinde perişan oldu. Çarşamba Şeker Fabrikası kapatıldı, lojmanları TOKİ'ye, son model makinaları başka fabrikalara götürüldü. Ovaya zehir santrali yapıldığı dönemde, sırf o santrali masum göstermek için 'Çalıştıracağız' sözü verildi ama her sözlerinde olduğu gibi o da yalan dolan oldu. Çiftçiye şeker pancarı ektirdiler, fabrika çalıştırılmadığı için yüzlerce kilometre uzaktaki fabrikalara gönderdiler pancarı. Vezirköprü kenevirin başkenti olacak dediler, kenevir eden çiftçiyi hüsrana uğrattılar, zarar ettirdiler."

YETER SÖZ DE YETKİ DE MİLLETİN

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Birsen Öztürk, Samsunlunun Aldatılma ve Kandırılma Politikalarına 14 Mayıs'ta "Yeter artık söz de, yetki de Milletin" diyeceğini belirterek, "Samsunluların artık Ak Parti'ye tahammülü kalmadı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Samsun makûs talihini yenecek. 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde sandıkta hesap soracak. Samsun 14 Mayıs'tan sonra hak ettiği yatırımları alacak ve sorunlarını çözerek yeniden gelişmişlikte ve ekonomik istatistiklerde ilk 20 şehir arasına girecek. Samsun'un tüm yarım kalan projelerinin bir an önce tamamlanması için 14 Mayıs'tan sonra Ankara'da tüm gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte kazanacağız, hep birlikte tarih yazacağız. Az kaldı!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ercan 2023-04-08 15:17:44

Sen samsunlu değilsin, ki sen kim milltvekiliili kim

Avatar
Dede 2023-04-08 18:07:53

Doğru söylemiş milliyetci gözüküp halkı kandıranlardan bıktı.