banner388

Sağlık Haritasını Çıkaran Test !

Son dönemlerde yayılmaya başlayan genlere göre test yöntemi Türkiye'de de tanınmaya başladı.

Sağlık Haritasını Çıkaran Test !

Son dönemlerde yayılmaya başlayan genlere göre test yöntemi Türkiye'de de tanınmaya başladı.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 13:56
Sağlık Haritasını Çıkaran Test !

Avrupa’da son dönemde yapılmaya başlanan genlere göre diyet yöntemi, yavaş yavaş Türkiye’de de tanınmaya başladı. Bu yöntem için diyetisyenlerin ayrı ve kapsamlı bir eğitim alması gerekirken, genlere göre diyetin normal diyete göre daha sağlıklı olduğu ifade ediliyor.

Genlerin adeta bir sağlık haritası çıkarılıyor

Türkiye'de genlere göre diyet yöntemiyle zayıflamak isteyen bireylerden alınan tükürük örneği, kutunun içerisinde korunarak yurt dışına gönderiliyor. Test sonuçları, yaklaşık 20 gün içerisinde ise uzmanlara ulaşıyor. Gelen test sonucunda da kişinin hangi besinlere alerjisinin olduğu, hangi besinleri rahatlıkla tüketebileceği geniş kapsamlı bir şekilde açıklanıyor.

"Kişilerin tüketmesi gerektiği besinler de yapılan testte yer alıyor"

Uzmanlar giderek yayılmakta olan bu diyet yöntemi hakkında gelen test sonuçları doğrultusunda kişinin yani diyet yapacak olan kişinin hangi yemeği tüketerek daha fazla kilo aldığı hakkında ve neleri yemesi neleri yememesi konusunda gerekli bilgilerin de test sonucu kişiye bildirebileceğini söylemekte. Örneğin bazı kişiler yağ ile bazılar ise karbonhidratı fazla tüketmesi sonucu kilo alıyor, test sonucunda bununda belirlenmesi sonucu uzmanlar kişiye döre neleri yemesi gerektiği ve yememesi gerektiği konusunda diyet hakkında daha detaylı tavsiyerde bulunabiliyor.

Son Güncelleme: 15.08.2016 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.