banner388

Tekin: Yatırımcıyı OSB’de gezdirmekten utanıyoruz

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yurtdışından misafir getirdiklerinde insanları ‘Organize sanayi bölgesinde gezdirmekten utandıklarını’ söyledi.

Tekin: Yatırımcıyı OSB’de gezdirmekten utanıyoruz

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yurtdışından misafir getirdiklerinde insanları ‘Organize sanayi bölgesinde gezdirmekten utandıklarını’ söyledi.

18 Ağustos 2017 Cuma 13:42
Tekin: Yatırımcıyı OSB’de gezdirmekten utanıyoruz

Samsun haber - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin ile Samsun ekonomisini masaya yatırdık. Samsun’un çok ciddi potansiyeller barındıran nadir kentlerden biri olduğunu ancak buna rağmen sahip çıkılmadığını ifade eden Tekin, ilde yönetim zafiyeti olduğunu söyledi. Tekin, Samsun’un ekonomisi ile değil makyajı ile ön planda olan bir kent haline getirildiğini ekledi.

İlk olarak Samsun ekonomisini bize değerlendirebilir misiniz?


Samsun, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan aynı zamanda havayolu, denizyolu demiryolu ve karayolu gibi ulaşım imkânlarının hepsini aynı anda barındıran ülkedeki nadir şehirlerinden biridir. Aynı zamanda özelliklerine bakacak olursak, Samsun’un Çarşamba ve Bafra Ovaları olmak üzere Türkiye’nin çok önemli 2 ovasına sahip olduğunu görmekteyiz. Diğer yandan Samsun, hem tarımı ve hem de turizmi ile ön plana çıkabilecek bir şehirdir. Samsun, özellikle doğa ve yayla turizmi gibi, Lâdik Kayak Merkezi ve Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu gibi doğal zenginlikleri de barındıran bir şehirdir. Kısacası Samsun, ön plana çıkarılabilecek çok fazla zenginliğe sahiptir. 

Samsun’un Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili neler söylemek istersiniz?


Samsun’a sanayi açısından baktığımızda; tarıma dayalı sanayisinin geliştirilebileceği ve bunun dışında özellikle fındık ve fındığa dayalı, sebze ve meyveye dayalı sanayisinin geride kaldığı ve geliştirileceği apaçık ortadadır. Bunların yanı sıra; Samsun’da çok sayıda değişik sanayi kolları mevcut. Ve bu alanlar da geliştirilerek Samsun ekonomisi çok rahat canlandırılabilir. 

“YATIRIMCIYI OSB’DE GEZDİRMEKTEN UTANIYORUZ”


Organize Sanayi Bölgesi’nin yeterince yatırımcı çekmediği apaçık ortadadır. Burada üretim yapan firmalarla görüştüğümüzde; yurtdışından misafir getirdiklerinde insanları ‘Organize sanayi bölgesinde gezdirmekten utandıklarını’ söylüyorlar. Yollarının perişan olması, OSB’nin görüntü olarak çok kötü durumda olması ve teşviklerin ve de yatırımların yeterli olmaması noktasında ciddi sorunlar yaşadıklarını belirtiyorlar. 

Samsun yatırım noktasında sizce ne durumda?


“İLERLEMEDİK AKSİNE GERİLEDİK”


Herkesin malumu Samsun, yatırım noktasında öncelikli iller arasında hak ettiği yere bir türlü gelemiyor. Bu açıdan bakarak Samsun’u 15-20 yılı öncesiyle kıyasladığımızda, Türkiye’de ekonomi ve sanayi açısından önemli bir noktada olmasına rağmen gerilediğini görüyoruz. Bu durumun birinci derece sorumlularının, mevcut iktidar partisi ve Samsun’u yönetenlerin olduğunu söylemek çok da abeste olmayacaktır. 

Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu’nda kente medikal, biyomedikal ve tıbbi cihaz ileri teknolojik endüstri bölgesinin kurulmasına imkân veren bir önerge sundu. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
Bu önerge, Samsun’a çok büyük katkılar sağlayabilecek bir önergeydi. Kent ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktı. Samsun, Medikal Kümelenmenin olduğu Dünyadaki sayılı illerden bir tanesi ve altyapısı da buna çok uygun. İmkânları ile üretime açık olan Samsun’un aksine, aynı teşvikten Trabzon ve Zonguldak’ın faydalanması ve buna bizim dışımızdaki Samsun milletvekillerinin sessiz kalarak konu üzerine ciddi şekilde eğilmemeleri kentimiz için son derece olumsuz bir vakadır. Bu önergeye sahip çıkılmaması; Samsun’un gelişmesi noktasında ise tek ses olarak ‘Samsunluluk’ kavramının ön plana çıkarılmadığının apaçık örneklerindendir. Önergemiz; hem Türkiye’de ithalatın artırılmasına büyük katkısı olacak, Samsun’da istihdama katkısı olacak ve Samsun’a yeni yatırımların gelmesi açısından da çok önemli bir projeydi. Sahip çıkılmaması ve önergemizin kabul edilmesi bizleri üzmüştür. 


Samsun’un ekonomi noktasındaki son fotoğrafını yorumlayabilir misiniz?


“SAMSUN MAKYAJI İLE ÖNPLANDADIR”


Samsun geçmiş yıllarda Tekelle, Azotla, Bakırla, Fındıkla, Tarım ürünleriyle ön plana çıkan bir şehirken maalesef şu anda ekonomik anlamda ön plana çıkan bir değeri kalmamıştır. Samsun artık Şeker Fabrikası ile ön planda değildir, Azot’u ile ön planda değildir, Bakır Fabrikası ile ön planda değildir, Fındık ile ön planda değildir, Sebze ve Meyve yetiştiriciliği ile ön planda değildir. Samsun şu anda sadece ‘Makyaj’ diyebileceğimiz, üretimin aksine tüketime dayalı bir ekonomiyle ön plandadır. Samsun’un son fotoğrafına baktığımızda, dört bir yanı Alışveriş Merkezleri ile donatıldığını görüyoruz. Elbette bunlar da birer istihdam sahasıdır ancak üretimin aksine tüketime dayalı olduğu için kente çok fazla bir katkısı yoktur. Diğer yandan bu durumun Samsun esnafını bitirdiğini belirtebiliriz. Herkesin bildiği Çiftlik Caddesi’ndeki esnaf son dönemde kan ağlıyor. Samsun sokaklarını daha önceki dönemlerde gezdiğimizde, 1-2 tane boş işyeri bulamazken artık 30-40 tane kiralık veya boş işyeri görüyoruz. Bunlar, Samsun ekonomisinin ne durumda olduğunun apaçık göstergesidir.
 

Samsunhaber.com Dergisi / Tolga Birgücü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kubilay türkyılmaz 2017-08-18 15:09:43

yani çok doğru tespit, birçok organize gördüm , samsun gibi kötüsünü görmedim.

Avatar
Pi 2017-08-18 15:55:33

Bursa OSB, Kayseri OSB, Antep OSB yi gezin.. Samsunun gündemi bu olmalı iken
cambazın ipine bak modunda herkes. Gerisi havanda su dövmek. Bu fark nasıl bu kadar açıldı . Biz bu arada naptık sorusunun cevabını bulup yol haritasını ona göre çizelim.