banner388

Bafra ve Çarşamba göç veriyor

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Bafra ve Çarşamba’nın göç verdiğini söyledi.

Bafra ve Çarşamba göç veriyor

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Bafra ve Çarşamba’nın göç verdiğini söyledi.

18 Ağustos 2017 Cuma 13:57
Bafra ve Çarşamba göç veriyor

Samsun haber - MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Samsunhaber.com Dergisi’ne verdiği röportajda kentin ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Samsun’un bir çok kırsal bölgesinin artık göç verdiğini vurgulayan Tekin, kötü ekonominin asayiş olaylarını arttırdığını söyledi.


Samsun’un işsizlik oranlarını değerlendiren Başkan Tekin, “İşsizlik oranının ne kadar yüksek olduğunu ve her geçen gün de arttığını maalesef üzülerek görüyoruz. Samsun istihdama dayalı ekonomik sorunlarından dolayı ciddi anlamda göç vermektedir. Salıpazarı, Asarcık, Kavak, Ayvacık ve Vezirköprü gibi birçok kırsal ilçelerimiz hızlı bir şekilde göç verirken, akabinde büyük ilçelerimizin de göç verdiğini görmeye başladık. Yani artık Bafra da göç veriyor, Çarşamba da göç veriyor. Bunların hepsini Samsun’un ekonomisinin iyiye gitmediğinin birer ispatı olarak görmek mümkündür” dedi. 

“İŞİN BAŞI EKONOMİ”

Kötü ekonomi asayiş olaylarını artırdığını vurgulayan Tekin, “İşsizlik rakamlarının bu kadar artması kentteki asayiş olaylarını da etkilemektedir. Her sokak başında işsiz gençlerin durması, maalesef Samsun’u istenilmeyen olaylarla anılmasına sebebiyet veriyor. Bu işin başı ekonomidir. Ekonomi iyi olmazsa maalesef her şey etkilenir” diye konuştu.

“YATIRIMLAR SAMSUN’A ÇEKİLEMEDİ”

Kentte yönetim zafiyeti olduğunu iddia eden Tekin, “Konuşmamın başında da söylediğim gibi; Samsun 4 ulaşım imkânının 4’ünü de barındıran, sanayisi, turizmi ve aynı zamanda tarımı ile ön plana çıkarılabilecek nadir illerden biriyken biz bunların hiçbiriyle ön palana çıkamadık. Aksine ekonomimiz geriye giderek, yatırımlar Samsun’a çekilemedi. Bu durum, çok çok büyük bir yönetim zafiyetidir. Bu yönetim zafiyetinin en öncelikli sorumlularının ise ülkeyi ve özellikle Samsun’u idare edenlerin yani iktidar partisi olduğunu söylemek mümkündür” şeklinde ifade etti.
 

Samsunhaber.com Dergisi / Tolga Birgücü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sasa 2017-08-18 19:18:46

iyi iyi boşalıyor samsun negüzel nerde çokluk orda mokluk demişler hadeeee

Avatar
cengiz 2017-08-18 22:08:06

Allah Allah sanayiyi destekleyen de bir Büyükşehir belediye başkanımız var:)