banner388

Samsunlu dolmuş şoförleri kalıcı durak istiyorlar

Samsun Büyükşehir Belediyesinin kendilerine kalıcı durak yeri tesis etmemesinden dert yanan dolmuş şoförleri, tren raylarının üstünden yolcu aldıklarını söyledi.

Samsunlu dolmuş şoförleri kalıcı durak istiyorlar

Samsun Büyükşehir Belediyesinin kendilerine kalıcı durak yeri tesis etmemesinden dert yanan dolmuş şoförleri, tren raylarının üstünden yolcu aldıklarını söyledi.

04 Nisan 2017 Salı 16:52

Samsun Haber - Samsunlu dolmuşçular yıllardır kendilerine kalıcı bir durak yeri verilmemesinden şikayet ediyor. Büyükşehir Belediyesinden kendilerine kalıcı durak alanı göstermesini isteyen dolmuş şoförleri, yıllardır raylar üzerinden araç kaldırdıklarını söylüyor.

Rayların Üzerinden Kalkan Dolmuşlar

Raylı Sistemin faaliyete geçmesiyle beraber Kurtuluş Yolu ile Cumhuriyet Meydanı arasında yapılan yol ve çevre düzenlemeleri kapsamında durak yerleri değiştirilen dolmuş şoförleri Büyükşehir Belediyesinin kendilerine yıllardır kalıcı bir durak yeri göstermemesinden dert yandı. Eski tren raylarının üzerinden ve yol kenarlarından yolcu almak zorunda kaldıklarını söyleyen dolmuş şoförleri, belediyenin kendilerini yıllardır oyaladığını belirtti.

“Eski Durak Yerimizde Kimseye Yük Olmuyorduk”

Konu hakkında konuşan Samsun Kurupelit-Fakülte Dolmuşları Dernek Başkanı Mustafa Bircan, “Yapılan düzenlemeler halkın menfaati, rahat seyahat etmesi doğrultusunda değil; tamamen raylı sistemle yolcu taşınması doğrultusunda yapıldı. Biz daha önce fuar alanının oradan kalkıyorduk. O zamanlarda yolculuk yapan Samsun halkı çok iyi bilir; biz o zamanlar en ufak bir yük teşkil etmiyorduk. Şu anda gidin oradaki Kurtuluş Yolunun etrafını görün. Ben Samsunlu olarak utanıyorum. Gelin bizi verdikleri yere bakın. Tren yolu üzerinden kalkıyoruz. Halk yağmur yağdığı zaman tamamen suyun içerisinden araçlarımıza biniyor” dedi.

“Vergisini Vereceğimiz Bir Peron İstiyoruz”

Mevcut düzenlemenin dolmuşçuları pes ettirmek için yapıldığını iddia eden Bircan, “Çevre Yolunun kenarında 200 Evler mevkiinde at ahırı yapılmış. Bir minibüsçü olarak Samsun’da Bizim 200 Evler’deki atlar kadar değerimiz yok demek ki. Samsun’da binlerce dönüm yeşil alan yapıldı. İnsanlar denizle kucaklaştı ama bu sahile gelen insanlar da bir seyahat yapacaklar. Sahilden gidecekleri yere affedersiniz at arabalarıyla gitmeyecekler herhalde. İnsanların bir seyahat özgürlüğü olması lazım. Biz Bu konuda çok mustaribiz” diye konuştu. Atatürk Kültür Merkezinin(AKM)’nin yanındaki otoparktan bahseden Bircan, “AKM’nin orada paralı otopark var. Deniz kenarında paralı park yerleri var. Büyükşehir’den biz defalarca oraları istedik. O bölge zaten kör yol. O alana peronlar yapılabilir. Biz bunun ücretini de öderiz belediyeye” şeklinde konuştu.

Yasir BABA – Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.