banner388

Samsun’da 16 esnaf kepenk kapattı

Dolardan sonra esnafın durumu ve iflas eşiğine gelen firmalarla ilgili TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, “Samsun’da bizim bildiğimiz 16 esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Samsun safi milli geliri az olan bir şehirdir. Bu yüzden ülkedeki ekonomik sıkıntıların fazla görüldüğü şehirlerden biri Samsun’dur” dedi.

Samsun’da 16 esnaf kepenk kapattı

Dolardan sonra esnafın durumu ve iflas eşiğine gelen firmalarla ilgili TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, “Samsun’da bizim bildiğimiz 16 esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Samsun safi milli geliri az olan bir şehirdir. Bu yüzden ülkedeki ekonomik sıkıntıların fazla görüldüğü şehirlerden biri Samsun’dur” dedi.

04 Ekim 2018 Perşembe 12:18
Samsun’da 16 esnaf kepenk kapattı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, dolardan sonra esnafın durumu ve iflas eşiğine gelen firmalarla ilgili Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

Küçük esnaflarda kendine bir hukukçu bulup yardım almalı”

Özellikle küçük esnafımızın ekonomik sıkıntıdan zarar görmemesi için destek alması gerektiğini ifade eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, “Bir referandum yaptık ve ülkemiz başkanlık sistemine tamam dedi. Daha sonra bir erken seçim yaşadık. Biz hem sivil toplum kuruluşu hem de işadamı olarak başkanlık sistemine geçerken durumun çok sancılı olduğunu söylemiştik. Ülkemizde global yani küresel bir takım sıkıntılar var. Bir takım ticari savaşlarda Çin, Amerika gibi ülkeler Türkiye’ye ambargo koyuyorlar. Hepsi üst üste gelince dalgalanmalar hızlandı ve tedbirsiz olan arkadaşlar bu dalgalanmalardan fazla etkileniyor. Bu dalgalanmalar Türkiye’de ve Samsun’da devam edecek. Bütün firmalar kendine danışman bulmalıdır. Özellikle küçük esnaflarda kendine bir hukukçu bulup yardım alacak. Herkesin acil tedbir alması gerekiyor. Ekonomik sıkıntılarımız şu anda hala devam ediyor. Elinde malı mülkü olan korumaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Samsun safi milli geliri az olan bir şehir”

Samsun’un safi milli gelirinin düşün olduğunu belirten Uğurlu, “Bu ekonomik sıkıntının ne zamana kadar devam edeceğini bilmiyoruz. İlerleyen süreçte ne olacağı belli olmadığı için ne kadar firma iflas eder bilemiyoruz. İlerleyen dönemlerde her şey olabilir. Esnaf tedbirini almazsa hasarımız çok olacak. Samsun’da bizim bildiğimiz 16 esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Samsun Türkiye genelinde yaşanabilecek şehirlerin arasında 10.sıraya giriyor ama ekonomik olarak 30-40’larda yer alıyor. Samsun safi milli geliri az olan bir şehirdir. Bu yüzden ülkedeki ekonomik sıkıntıların fazla görüldüğü şehirlerden biri Samsun’dur” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erhan... 2018-10-04 13:10:16

16 mı? Bence bi " 0 " daha ekleyin...

Avatar
Meçhul ve iflas etmiş kişi 2018-10-04 14:25:19

Fındığı kimseye bırakmayan milletin vekilleri nerde yazıkllarolsu size bu milletin sırtından almış oldunuz maaşlar size haram olsun yerel secimlerde görüşürüz

Avatar
Dönerci Hasan usta 2018-10-04 16:03:50

Emekliye ikramiye vercene devlet küçük esnafının sigortasını 3 ay odeseydi veya maddi yardım etseydi ya.evi olmayan emekli yok.arabasi olmayan yok.maasi olmayan yok.ya biz küçük esnafin neyi var.ben yılbaşı na kadar küçük ve orta isletme böyle giderse göremiyorum.devletimde vergiyi emekliden alsın, stopaji da.gorcez seçimde emekli kurtaracak devleti da.

Avatar
Mahir 2018-10-06 14:27:33

Şimdi gördüm 100 yıl bulvarında bir dükkan kapatıyoruz yazmış pantolanları herşeyi ucuz ucuz satıyor sanki bedava dagıtıyor gibiydi. kapanıyor gerçekten.

Avatar
hüseyin furkan 2018-10-04 16:37:06

güzel samsunumuzu bu hale getiren tek sorumlu yusuf ziya yılmazdır.samsundaki dev üretim firmalarına yer sağlamadığından güzelim samsunda istihdam ve ekonomiye katkı sağlayacak firmalar gelip yatırım yapmadılar veya yapamadılar