banner388

Muayene ücretleri de dolardan nasibini aldı

Doların hızlı artışından sonra özel hastanelerdeki muayene ücretlerinin artmasıyla ilgili Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Bu katkı payları daha da artmaya devam edecek. Vatandaşlar daha da mağdur olmaya devam edecekler” dedi.

Muayene ücretleri de dolardan nasibini aldı

Doların hızlı artışından sonra özel hastanelerdeki muayene ücretlerinin artmasıyla ilgili Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Bu katkı payları daha da artmaya devam edecek. Vatandaşlar daha da mağdur olmaya devam edecekler” dedi.

20 Eylül 2018 Perşembe 17:51
Muayene ücretleri de dolardan nasibini aldı

Samsun Haber – Üç sene önce öldürülen Dr. Kamil Furtun’un dava sonucu için Tabipler Odası Samsun Şubesine gelen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, doların hızlı artışından sonra hastanelerdeki muayene ücretlerinin artmasıyla ilgili Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

“Katlı payı ödemesini hiçbir zaman kabul etmiyoruz”

Hastanelerin işletme hastaların ise müşteri gibi görüldüğünü ifade eden Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Muayene ücretlerindeki katkı payları arttırıldı. Biz başından beri kamucu hizmet anlayışından yanayız. Herhangi bir şekilde hastanede tedavi edilen hastanın herhangi bir katlı payı ödemesini hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Özellikle bu hükümetin iktidara gelmesinden sonra sağlıkta dönüşüm projesiyle beraber saflığın piyasalaşması, hastanelerin işletme hastaların da müşteri gibi görülmesi ortaya konuldu. Tabii ki böyle olunca bedava hizmet değil hastadan da bir miktar katkı payı adı altında ücret alınması talep edildi. Ama son zamanlarda bu en son % 10-15 civarında arttırıldı. Bu katkı payları daha da artmaya devam edecek. Böyle bir tehlike görünüyor ama şu anda ücretlerin ne kadar artacağını bilmiyoruz. Vatandaşlar daha da mağdur olmaya devam edecekler” şeklinde konuştu.

“İlaçların çoğunu dışarıdan alıyoruz”

Tıbbi malzemeler ve ilaçların çoğunu dışarıdan aldığımızı belirten Tabipler Odası Samsun Şube Başkanı Murat Erkan, “Ülkemizin içinden geçtiği 16 yıllık bir iktidar sürecinin neticesinde ekonomik olarak ciddi bir darlık yaşıyoruz. Döviz kurlarındaki hareketlilik ve yükselmeye Türk Lirasının değer kaybetmesi düşünüldüğü üzere sadece ekonomi başlığı altında değerlendirilip düşünülmemelidir. Kurdaki değişiklikler toplumu ilgilendiren bütün alanlarda zaman içerisinde etkisini gösterecek. Toplu ilgilendiren en önemli alanlarda biri de sağlık ve olumsuz etkilenecek alanlarında başında geliyor. Nedeni ise pek çok alanda olduğumuz gibi sağlık alanında da dışa bağımlıyız. Tıbbi malzemelerin çoğunu ve ilaçların çoğunu dışarıdan alıyoruz. İlaca ulaşımda da sıkıntılar çıktı” diye ifade etti.

“Şehir hastaneleriyle ilgili sorunlar var”

Şehir hastanelerinin mülkiyetinin özele ait olduğunu ifade eden Başkan Erkan, “Yatırımlar sürekli döviz üzerinden yapılıyor. Şehir hastaneleriyle ilgili sorunlar var. Şehir hastanelerinde devlet bir firmaya hastane yapımı için alan gösterip yetki veriyor ve o hastaneyi sözde kamu hizmetleri için devlet hastanesiymiş gibi hizmete açıyor. Özel bir mülkiyete devlet hastanesi diyor. Devletin bu hastaneleri yapan yüklenici firmalarla yaptığı anlaşmaların tamamı döviz üzerinden yapılmıştır” dedi.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tahir 2018-09-20 18:51:06

Döner sermayeden para alırken iyi ana..!!!

Avatar
ahmet 2018-09-20 22:02:15

doktorlar amerıkalımı ???

Avatar
ayakkabı kutusu 2018-09-20 22:43:43

'doktorlar maaşını dolar olarak mı alıyorlar? ' diye sorsam abes olur mu?

Avatar
vatandas 2018-09-21 08:25:10

biz siz vardınız zaten zam yapmayan ne amerikaymıs arkadas adamın parasıyla yasıyomusuz haberimiz yokmuss vahh ülkemm vahh..

Avatar
itiraz 2018-09-21 12:47:40

doları bahane edip milletin sağlığı ile oynamayın

Avatar
Salih 2018-09-21 14:11:29

dolsada ne olur dolmasada ne olur diyenler nerde? Herşey dolar olmuş yakinda türk hava yolunuda satacakmişiz neyimiz kaldi satmadik?