banner388

OMÜ'de 55 kişiye profesörlük 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 55 akademik personele törenle profesörlük unvanı verildi.

OMÜ'de 55 kişiye profesörlük 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 55 akademik personele törenle profesörlük unvanı verildi.

20 Eylül 2018 Perşembe 18:00
OMÜ'de 55 kişiye profesörlük 

Samsun Haber-OMÜ Rektörlük Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı'nın katılımları ile “Profesörlük Belge Takdim Töreni” gerçekleştirildi.

Akademik kariyerlerini profesörlük ile süsleyen 55 personelin sevinçleri yüzlerine yansıdı. Rektör Bilgiç, profesörlük unvanına yükselen isimleri kutlayarak, "Allah bu değerli akademisyenlerimize inşallah güzel günlerde, ülkemize güzel hizmetler verecek çalışmalar nasip etsin. Çünkü ülkemiz hakikaten zor dönemlerden geçiyor. Bunun üstesinden daha çok çalışmadan gelme şansımız yok. Dünyada çok hızlı gelişen ileri teknolojileri ülkemizde başarılı bir şekilde uygulayamadıkça gelişememiş ülkelerin güçlü ülkelerin dedikleri dışında bir şey yapma şansı bulunmuyor” diye konuştu.

ÜLKENİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Akademisyenlerin alacakları sorumluluklara değinen Rektör Bilgiç, "Bu kadar iyi beynin ve yetişmiş kalifiye insanın, mensubu oldukları üniversitelerin asli görevlerini hakkıyla yerine getirmesi için sorumlulukları ve mecburiyetleri var. Sadece derslere girip çıkarak, akademik unvanlarımız için çalışmalar yaparak görevimizi yerine getirmiş olamayacağımızı düşünüyorum. Zira bu büyük bir vebal. Hepimiz zaman zaman yaşadık; profesörlük unvanını kazandıktan sonra rehavete kapılabiliyoruz. Ama zirvede çok daha büyük başarılar elde etme fırsatı söz konusu oluyor. Bunu da genç arkadaşlarımızın takviyesiyle ifa etmemiz gerektiği kanaatindeyim. OMÜ olarak bizlerin de ülkemizin kalkınıp gelişmesinde bu geniş kadro ile birlikte üzerimize düşeni layıkıyla gerçekleştirebilmemiz, bu gayrete ve emeğe bağlı. O nedenle unvanlarını aldınız, rahatladınız ama omuzlarınızdaki yükün daha da ağırlaştığını düşünüyorum. Bu ülkeyi bizlere canlarını feda ederek teslim eden atalarımızın ve şehitlerimizin yaptıklarına layık olmak ve Türkiye’yi daha yukarılara taşımak için inanın çok çalışmamız gerekiyor. Hayatlarını ortaya koyan ve hâlâ canları ve kanları pahasına bu ülkenin bekası ve selameti için mücadele eden insanlarımız var. Bizlere düşen de sadece çok çalışıp bu ülkeyi yüceltip yükseltmek" şeklinde konuştu.

Rektör Bilgiç konuşmasının ardından profesörlük unvanı alan her bir akademisyene belgelerini takdim etti. Takdim töreni, günü yaşatacak olan hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALPER 2018-09-21 02:51:24

DAĞITIN EFENDİLER DAĞITIN BOL KESEDEN YATARAK PROFOSÖR OLUNAN BİTMİŞ ÜLKEM

Avatar
Betül 2018-09-21 12:45:49

Türker Hocam tebrikler profesör olmuşsunuz. Yatarak profesör olmadığınızı biliyorum...

Avatar
Ogretmen 2018-09-21 18:12:01

Başta Hasan Korkmaz hocam olmak üzere hepsine hayırlı uğurlu olsun. Tebrikler

Avatar
veli 2018-09-21 14:28:30

yatarak prof olunuyor galiba 55e denk getirmişler...

Avatar
Hakan 2018-09-21 20:36:01

Yardımcı doçent bile 1-2 tane vardı okulda ne ara prof oldular anlamıyorum omü'ye yakışır reklam olmuş 55 prof tebrikler