banner388

İshak Taşçı: İnşaat sektöründe bölge dinamosuyuz

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ülkenin en dinamik sektörü olan inşaat konusunda ilçelerinin bölge dinamosu olduğunu söyledi.

İshak Taşçı: İnşaat sektöründe bölge dinamosuyuz

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ülkenin en dinamik sektörü olan inşaat konusunda ilçelerinin bölge dinamosu olduğunu söyledi.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 12:27
İshak Taşçı: İnşaat sektöründe bölge dinamosuyuz

Samsun haber - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçe ekonomisiyle ilgili dergimize konuştu. Başkan Taşçı, Türkiye’nin en uzun sahil kordonuna sahip ilçenin doğal güzellikleri ile de turizm noktasında önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi. Başkan Taşçı, ilçenin ülkenin en dinamik sektörü olan inşaat konusunda bölgenin dinamosu durumunda.

Atakum’un ekonomisinin sinir odakları nelerdir?


Atakum’un birinci önceliği turizm ve ticaret. İlçemize turizm açısında baktığımızda, Türkiye’nin en uzun kordonuna sahip durumda. 26 kilometrelik kumsalıyla deniz turizmi ilçemizde ciddi anlamda ön planda. Özellikle hafta sonlarında, çevre il ve ilçelerden iç turizm potansiyeli yüksek. Atakum, sahilde bulunan ticaret merkezleri, marina ve iskeleleriyle Karadeniz’de öncü ilçelerden biri. İlçemizde ticaret de gelişiyor. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE BÖLGENİN DİNAMOSU


Atakum’un inşaat sektöründe ciddi bir payı var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?


Atakum, özellikle Samsun’un inşaat sektörünün çoğunluğunu üstleniyor. İlçemizde her yıl yaklaşık olarak 10 bin civarında konut yapılıyor. Kısacası Atakum, ülkenin en dinamik sektörü olan inşaat konusunda bölgenin dinamosu durumunda. İlçemizdeki istihdama kısacası, müteahhit firmalar da katkı sağlıyor.  Atakum sahili, turizmi, inşaat sektörüyle ön plana çıkmış durumda. 

Son dönemde Balaç bölgesindeki arazilere özellikle eğitim kuruluşları ciddi anlamda tercih ediyorlar. “Balaç büyük bir eğitim kampüsü oldu.” diyebilir miyiz?


Kesinlikle. Özel okullar noktasında ciddi anlamda rağbet var. Her yıl en az 2-3 özel okul açılıyor. Bu da Atakum'da eğitim kalitesinin arttığını gösteriyor. Üniversitenin de ilçemizde olması artı bir avantaj sağlıyor.

Tarım ve hayvancılık noktasında durum nedir?


İlçemizin kırsalında tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimler mevcut. Nüfusa oranla bir değerlendirme yaptığımızda bunun yüzde 5 civarında olduğunu görüyoruz. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza, teşvik amaçlı İncesu Mahallesi’nde bir hayvan pazarı oluşturmuş durumdayız. Bu pazar sayesinde; ilçede ve kent merkezinde, özellikle turizm odaklı çalışan restoranlara kırmızı eti en güzel şekilde üretecek faaliyetler sürdürülüyor.

Atakum’u geliştirmek adına neler yaptığınızdan kısaca bize söz edebilir misiniz?


İlçe nüfusumuz her yıl 10 bin kadar artıyor. Bu durum ise Atakum’da ticaret merkezlerinin daha da fazla olmalarının ihtiyacını doğuruyor. İlçemizin Alaçam Caddesi ile Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın kesiştiği noktada yeni bir AVM projemiz var. Herkesin bildiği Osmanlı Hamamları projemizin, ilçemize gelecek turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Projemiz, Ekim ayında bay-bayan iki ayrı hamam olmak üzere ilçemize katkı verecektir. Bir de, ilçemizi üst sırtlardan gören Seyir Tepesi projemiz var. Bu projemiz de ilçemiz için önemli. Su basar ormanlarımızın olduğu Çakırlar Korusu’nda ciddi anlamda tesisleşme oluşturduk. Spor tesisleri, kafeterya, at binilebilecek alanlar geliştirdik. ‘Kocadağ’ olarak bilinen Erikli ve Kabadüz köylerimizin arasında yer alan doğa harikası bir alanımız var. Bu alan Dağ Sporları ile ilgilenen insanların dikkatini çekiyor. Ayrıca, yoğun ilgi gören Alanlı piknik alanımızda da geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Kısacası; halkımıza verdiğimiz hizmet kalitesini ve ilçemizin çıtasını yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.


Samsunhaber.com Dergisi / Tolga Birgücü

Son Güncelleme: 27.08.2017 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Kaya 2017-08-26 12:41:03

Atakumu beton yığınına cevirdiniz bununlada övünüyorsunuz. Güya karadeniz ama yeşilden eser yok ranta kurban ettiniz güzelim atakumu

Avatar
cihan 2017-08-26 13:13:12

yağmur yağdığında suyu emecek ne toprak ne ağaç kaldı,çok merak ediyorum şiddetli bir sağanakta o bölgenin halini,yazık

Avatar
aylapalaoglu 2017-08-26 13:19:34

BAHÇELERİMİZ BETON OLDU Atakum sahilde bahçelerimzde bitkiler söküldü masalar atıldı iki bld yargı dedi verdik yargıtay 2014 de yık dedi duruyor 2015 de diğer bahçedekiler söküldü betonlandı şikayet iki bld.zabıtaları gelip seyredip giiti yine iki belediye ve kaymakam Bokoğlu dahil yazılar tebliğ edildi 634 sayılı yasaya dava edin kazandık ya ne yaptınız yasalar uygulanmayınca insanlar kendi yasalarını uyguluyor,şikayet edeni şöyle böyle yaparım,dahasıda var,100 lerce insan bahçelerimizde fasıllar 02 lere kadar müziksiz olmaz iki bld. kapalı diye sokağın ortasına canlı müzik ruhsatıda verdi,açık hava barı,yine yazı tebliğ edildi denetimde camları kapıları kapalı diye, duvarsız çatısız yerlere,214 sokaktan sahile inin 1 km den duyuluyor ne bayram ne seyran yıllardır cam kapı açamadan yaşıyoruz,ev 40 derece bize cehennemi yaşattıranlara,telore edenlere haklarımızı haram edip ilahi adalete verdik tecelli eder zaman aşımı yok er veya geç
tüm yazıları ibraz ederim basına İYİ BAYRAMLAR