banner388

İlkadım esnafı sorunlarına çözüm olacak muhatap arıyor

Samsun’un İlkadım ilçesinde esnaflık yapan vatandaşlar sorunlarına çözüm olabilecek kimseyi bulamadıklarından şikayetçi.

İlkadım esnafı sorunlarına çözüm olacak muhatap arıyor

Samsun’un İlkadım ilçesinde esnaflık yapan vatandaşlar sorunlarına çözüm olabilecek kimseyi bulamadıklarından şikayetçi.

05 Mayıs 2017 Cuma 11:16
İlkadım esnafı sorunlarına çözüm olacak muhatap arıyor

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesinde esnaflık yapan vatandaşlar çöplerden, park yerlerine kadar birçok sorunları bulunduğunu ve bu sorunlarının gittikçe büyüdüğünü belirtti. Esnaf, sorunlarına kalıcı bir çözüm istiyor.

“Cami Kapısı Park Yeri Oldu”

İlkadım İlçesinde esnaflık yapan Aziz Elikara, ilçede sorunlarının giderek çoğaldığının bilgisini vererek, “Büyük Cami önünden belediye başkanları veya yetkililer hiç geçmiyor mu? Camiye namaz kılmaya geçemiyoruz. Ortalık park alanına döndü. Burayı ya park alanı yapsınlar ya da cami olarak kalsın. Bu şikayetimizden sadece bir tanesi. Çöpler zamanında toplanmıyor. Muhatap arıyoruz. Yetkili kimse bu sorunla ilgilenmiyor. Ama seçimlerde yaklaşıyor” dedi.

“Dilenciler Müşterilere Fırsat Vermiyor”

Belediye yetkililerinin dilenci operasyonunu ne zaman yapacağını merakla beklediğini söyleyen yine ilçe esnaflarından Hüseyin Topal, “Biz burada alın terimle ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Müşteri alışveriş yapmak için dükkana geliyor. Müşteriler gelir gelmez hemen adından dilencilerde sadaka toplamak için dükkana geliyor. Müşterilerimiz bu durumdan rahatsız oluyor. Alış veriş yapmadan çıkıp gidiyor. Belediye bu soruna ne zaman çözüm bulacak, merak ediyoruz” diye konuştu.

“Dilencilerin Biri Gidiyor Diğeri geliyor”

Suriye’den göç edip Türkiye’ye yerleşen dilencilere elinden geldiği kadar destek olduğunu belirten ilçe esnafı Hasan Karataş, “ben gördüğüm dilenciye yardım etmeye çalışıyorum. Ancak bu nereye kadar Biri gidiyor diğeri geliyor. Devlet buraya bu insanları getirdi. Bunlara bir maaş vermiyor mu? Aynı duruma biz de düşebilirdik. Fakat bu insanlar biraz haddini aşıyor. Yetkili makamlar buna bir çözüm bulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 05.05.2017 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.