banner388

Yağlardan kurtulmanın formülünü Doç. Dr. Hayati Akbaş açıkladı

Kadınların vücuttaki yağlarından kurtulmanın formülünü Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş açıkladı

Yağlardan kurtulmanın formülünü Doç. Dr. Hayati Akbaş açıkladı

Kadınların vücuttaki yağlarından kurtulmanın formülünü Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş açıkladı

05 Mayıs 2017 Cuma 11:28
Yağlardan kurtulmanın formülünü Doç. Dr. Hayati Akbaş açıkladı

Samsun Haber - Yaz dönemi yaklaşıyor, kadınlarında fazla kilolarından ve yağlarından kurtulmanın çareleri aranırken alanında uzman kişi Doç.Dr. Hayati Akbaş, problemin çözümünde neler yattığını açıklıyor.

Liposuction’ı öneriyor

Kadınların vücutlarında yer alan inatçı yağlardan kurtulmaları için ‘’liposuction’’ tedavi yöntemini tavsiye eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş “Yaz döneminin gelmesiyle kadınlar da tatil hazırlıkları başladı. Kıyafetler inceldi, kışlıklar rafa kaldırıldı. Kış kıyafetleriyle fark edilmeyen vücuttaki orantısız yağ birikimleri, şişlikler, vücut şekil bozuklukları hemen ortaya çıkıyor. Bu da kadınları ciddi şekilde rahatsız ediyor. Buna hazırlık için önceden diyetlere başlandı, kilolar verildi ama kiloların verilmesine rağmen, diyetlerin yapılmasına rağmen vücudun belli yerlerinde örneğin göbek bölgelerinde, bel bölgelerinde, basen bölgelerinde bazı insanların yağlarının gitmesi mümkün değildir. 

Yağ birikimi olan bölgede liposuction tedavisinin uygulanmasını tavsiye ediyor

Bazı kadınlarda sporla ya da diyetle vücudun belli bölgelerindeki yağların gitmesi mümkün değildir. Bu yağlara biz spora ve diyete dirençli yağlar diyoruz. Dolayısıyla spora ve diyete dirençli yağ birikimleri olan kadınlar ciddi derecede bu yağlarından, bu problemlerinden ve şekil bozukluklarından rahatsız oluyorlar. Bunun tek bir çaresi liposuctiondır. Mutlaka plastik cerrahlar tarafından orantısız yağ birikimi olan bölgeye liposuction yapılması gerekir. Liposuctionın değişik yöntemleri vardır. Bunların hepsinin amacı vücutta orantısız birikmiş olan yağların o bölgeden uzaklaşarak kadınsı beden figürünün yeniden oluşmasıdır” dedi.

Vücutta oluşan orantısız yağ birikimlerinin kadınların psikolojileri üzerinde negatif durumlar yarattığını ifade eden Doç.Dr. Hayati Akbaş,   “Onları demoralize eder ve onların özgüvenlerini etkiler. Hatta bu nedenden dolayı bazı kadınlar tatile gitmediklerini, havuza girmediklerini ve belli kıyafetlerini asla giyemediklerini söylerler. Bu da onların psikolojilerine olumsuz tesir yapar. Bu durumda olan kadınlar tabii ki diyet ve spor ile yapabileceklerini yapacaklar ama bunlardan sonra halen vücutta kalan orantısız yağların tedavisinde tek çözümün plastik cerrahi yöntemi ve liposuction yöntemi olduğunu unutmamalıdır.

Liposuction tedavisinden hemen sonra günlük hayatlarına dönebilirler

Liposuction zor bir uygulama değildir. Bazen lokal anestezi altında bile yapılabilir. Operasyon sonrası kadınlar aynı gün evine dönebilirler. Bazen de bir gece hastanede yatmaları da gerekebilir. Çok kısa sürede kadınlar günlük hayatına, iş hayatına liposuction sonrası rahatlıkla dönebilirler. Böyle problemi olan kadınlara kesinlikle liposuction yöntemi ile vücudun şekillendirmeyi tavsiye ediyorum. Yoksa liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Liposuction bir vücut şekillendirme, vücut kıvrımlarını oluşturma yöntemidir. Günümüzde de bundan daha başarılı bir yöntem yoktur. Hatta bazı kadınlarda kesinlikle ne sporla ne diyetle ne de başka bir yöntemle çözümü mümkün değildir” diye konuştu.

Haber: Gökhan İÇKİLLİ
 

Son Güncelleme: 05.05.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.