banner388

Duyunca şok olacaksınız: Aldığımız benzinin yüzde 60’ı …

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, Türkiye’de benzin alan tüketicinin ödediği fiyatın yüzde 60’ının devlete vergi olarak gittiğini söyledi.

Duyunca şok olacaksınız: Aldığımız benzinin yüzde 60’ı …

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, Türkiye’de benzin alan tüketicinin ödediği fiyatın yüzde 60’ının devlete vergi olarak gittiğini söyledi.

17 Ağustos 2017 Perşembe 16:21
Duyunca şok olacaksınız: Aldığımız benzinin yüzde 60’ı …

Samsun HaberAkaryakıt fiyatlarının yüksek olmasının tek sebebinin vergiler olduğunu belirten PÜİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, “Akaryakıtların bu kadar yüksek olmasının sebebi üzerindeki devletin almış olduğu vergilerdir. Devletin almış olduğu vergi yüzde 59 ile 65 arasındadır. Yani tüketici olarak her 100 TL’nin 60 TL’sini devletimize vergi olarak veriyoruz. Buda pompaya yansıdığı için oda tüketiciye yansıyor. Ancak ülkede vergiler düşerse, akaryakıt fiyatları da düşecektir. Zaman zaman basında çıkıyor, dünyanın en pahalı akaryakıtını satıyoruz. Bu gerçektir. Rafineriden 1.70 TL’ye çıkan bir litre benzin 5.22 TL’ye satılıyor. Burada malın kendi fiyatı, dahili ve dağıtıcının da fiyatı var ama geri kalan da devletin aldığı vergidir. Yani 100 TL’nin 60 veya 65 TL’si vergiye gidiyor” dedi.

AVRUPA’NIN EN YÜKSEK VERGİSİNİ VERİYORUZ


Dünyanın en pahalı petrolünü kullandıklarını ifade eden Güler, “Vergiler ortalamasına baktığımızda Avrupa’da en yüksek vergiyi veriyoruz. Almanya petrol ülkelerine en az 3 bin kilometre uzak ama benzin fiyatı binden az. Petrol ülkesi bizim yanı başımızda ama bizdeki benzin fiyatı dünyanın en pahalısı. Vergilerin inmesi tüketiciye iyi bir şekilde yansıyacaktır” diye konuştu.

ÇİFTÇİYE MAZOT DESTEĞİ VERİLMESİ


Mazotta çiftçiye destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Güler, “Çiftçi gerçekten zor durumda. Tarladaki traktörünü kullanması için motorin ihtiyacı var. Devlet balıkçılara bir jest yaptı. Balıkçılar motorini 2.50 TL’ye kullanırken, çiftçiler de 4.47 veya 4.60 TL’ye kullanıyor. Arada bu kadar da fark var. Bence çiftçilere de böyle bir güzellik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Artık ziraat çok önemli hale geldi. Kendi kendine yetebilen ülkeler arasına girdik” şeklinde konuştu.

HABER: GÖKHAN İÇKİLLİ

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-08-17 16:56:11

Suçlu Kılıçdaroğlu çünkü 16yıldır ülkeyi chp yönetiyor.

Avatar
Aslan 2017-08-18 19:40:53

Zaten mazot yüzünden çiftçilik bitme noktasına geldi sadece çiftçimi nakliyeci tırcısı kamyoncusu otobüsçüsü ama şu bir gerçek devletin başına kim gelirse gelsin bu vergiyi milletden söke söke alıyor beş kuruş aşağı iner elli kuruş yukarı çıkar