banner388

Samsun Defterdarlığı, Büyükşehir’e dava açtı

Samsun Defterdarlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne Kent Park projesi için yürütmeyi durdurma davası açtı.

Samsun Defterdarlığı, Büyükşehir’e dava açtı

Samsun Defterdarlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne Kent Park projesi için yürütmeyi durdurma davası açtı.

17 Ağustos 2017 Perşembe 16:18
Samsun Defterdarlığı, Büyükşehir’e dava açtı

Samsun'un Atakum ilçesinde yer alan Atakum Tarım Meslek Lisesi davası büyüyor. Okulun yerine önce protokol cami yapılması planlandı, daha sonra bölgeye Kent Park yapılması kararı alındı. 


DAVA AÇTILAR


Tekkeköy'e taşınan okulun Okul aile birliği, okullarının taşınmaması için belediyeye dava açtı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nin davacıları haklı bulmasıyla belediye konuyu Danıştay'a taşıdı. Danıştay ise projenin uygun olmadığı kararına vararak Samsun Bölge İdare Mahkemesini onayladı.


PROJE DEĞİŞTİ


Protokol Cami projesine onay verilmemesinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi, arazide Kent Park projesini hayata geçirmek istedi. Dava süreci devam ederken iş makineleri araziye girerek çalışmaya başladı.


SAMSUN DEFTERDARLIĞI DURUMA EL ATTI


Samsun Defterdarlığı ise 2 Ağustos Salı günü 2017 tarihinde Büyükşehir Belediyesine, 2. İdare Mahkemesi üzerinden yürütmeyi durdurma davası açtı. Açılan davada; Eğitim alanının park alanı kullanımı projesine dönüştürülmesi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14.04.2017 tarihinde taşınmazın Defterdarlığın olur raporuyla Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildiği, proje değişikliği yapılırken 'Defterdarlığın olumlu görüşünün' alınmadığı belirtildi.


Hizmet alanı içerisinde eşdeğer bir başka bir alanın ayrılmaması nedeniyle Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği kapsamında aykırılık teşkil ettiği, planın kararının anayol kenarında yer alan okul alanının trafik güvenliği ve sağlıklı eğitim açısından sakıncalı olduğu belirtildiği halde aynı anayol üzerinde özel bir anaokulu ve ilkokulunun, 19 Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin, Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisenin bulunduğu ifade edildi. 


Dava dosyasında Kent Park projesinin yapılacağı alanın Batıpark'a çok yakın mesafede olduğu, imar planında park alanına ayrılmasını gerektirecek bir durum olmadığı söylendi.


Samsun Defterdarlığı uygulama imar planının yapılmasının ilçe belediyesinin yetkisinde olduğunu ileri sürerek iptal ve  yürütmenin durdurulmasını istedi.


"HUKUK YOLLARI ÇİĞNENDİ"


Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biliyoruz ki orada mahkeme kararlarının aksine bir takım uygulamalar yapılıyor. Tabi normalde yerel idarenin de mutlaka mahkeme kararını uygulamasını umut ediyoruz. O olayda protokol cami döneminden beri biz süresin hukuk çerçevesinde olmasını istedik. Belediyenin hiçbir aşamada bizim açtığımız davaların sonucunda neticelenen mahkeme kararlarına uymadığına şahit olduk. Aynı durum Kent Park projesi içinde geçerli" dedi.


"EN AZINDAN AĞAÇLAR KORUNDU"

Asıl amaçlarının betonlaşmanın önüne geçmek olduğunu vurgulayan Erkan, "Amacımız yeşil alanın yok olmasını önlemekti. Bir taraftan da köklü bir okulun orada kalmasını sağlamaktı. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum, tüm çabamıza rağmen okulun yıkılmasının önüne geçemedik. Bütün mahkeme kararları ve hukuk yolları çiğnenerek yapıldı. Okulu önce boşalttılar bu hukuksuzdu, mevzuata uymayan bir şekilde yapıldı. Kazandığımız mahkeme sonucunda tadilat yapılıp yeniden düzenlenip bir şekilde yeniden eğitime devam etmesi gerekirken o da yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi oraya Kent Park projesini hayata geçirme kararı aldı. Bununla ilgili bizim mantığımız bir yeşil alan en azından korundu. Okulla ilgili devam eden hukuksal bir süreç var. İdarenin bunlar tamamlanmadan yapması yanlış. Yıkma kararı da aynı şekilde hukuksuzdu" diye konuştu.

"MAHKEME KARARLARI TANINMIYOR"

Veteriner Sağlık Teknisyenleri Samsun Şubesi Başkanı Kemal Şener, "Bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Danıştay’dan bütün davalar bizim lehimize döndü. Danıştay kararlarının en geç 1 ay içerisinde uygulanması gerekirken, uygulanmadı. Şu anki süreçte Milli Eğitim ve Defterdarlıktan görüş alınmadığı için bu dava düşecek. Büyükşehir Belediye her zamanki gibi mahkeme kararlarını tanımıyor. Ama mahkeme yine bizim lehimize sonuçlanacak onlarda bunun farkında o yüzden çalışmalara başlayıp alana toprak döktüler" şeklinde ifade etti.

Samsunhaber.com

Son Güncelleme: 18.08.2017 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aylapalaoglu 2017-08-17 23:54:07

KAZANSANIZ NE OLACAK BİZ YARGITAYDAN KAZANDIK TAAA 2011 YILINDA HALA YERİNDE BU ÜLKEDE SIRTINI DAĞA DAYAYACAKSIN DAĞ BULAMAZSAN AĞAYA AMA SİZİN GÜCÜNÜZ VARDIR UYGULANIR GELİNDE BİNA İÇİ DE DAHİL İŞGAL ETTİRİLDİ DEVLET İN VERDİĞİ YETKİLERLE BELGELER ELİMDE ISPAT EDERİM ATAKUMDAN MÜLK ALANLAR ÖNCE BİNA PROJESİNİ ALIP KASAYA KİTLESİNLER MÜLKÜNİZDEN DEĞERLİDİR UNUTMAYINI BİNAMIZA AİT KAÇ PROJE VAR BİLİYORMUSUNZ KOPİLERİ ELİMDE,ŞİKAYETE GÖRE PROJE ÇIKTI KARŞIMIZA 1998 TARİH DEYİP DEYİP TESLİM ETTİLER ORTAK ALANLARIMIZI OYSA YAZIYORUM ELİMDE SONRAKİ YILA GÖRE YARGITAYDAN DAVA KAZANDIK HAKİMİN DOSYASINDAN ALDIM GETİR DEMİYORLAR İKİ İŞYERİNE ATAKUM ÇEVRE MD LĞÜ BACALAR YAPTIRDI ŞEHİRCİLİK ÇEVRE MD LÜĞÜDE SANAYİ BACALARINA UYGUN RAPORU VERDİ BARLAR SANAYİMİ 30 MT YATAY GELİP 2X4 M2 LİK 20 ODA IŞIKLANDIRMASINDAN 5 KAT ÇIKTI YANGIN ÇIKTI HER GECE YANGIN NÖBETİ İTFAİYE RAPORU VAR BOMBANIN ÜZERENDESİNZ DEDİ İLLA ÖLMELİMİYİZ GELİN FOTOFRAFLAYIN İZİN VAR HANİ ADALET

Avatar
Samsunlu 2017-08-18 08:56:14

Vatandaşta kamu çalışanı da dahil büyük kesim belediyeden şikayetçi. Kafalarına ne eserse onu yapıyorlar. Hem kanuna aykırı hem vatandaş istemiyor ama belediye başkanı istediği için yapılıyor. Milletin paralarını boşa harcıyorlar. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bir belediye başkanı kanuna aykırı hareket eder mi? Mahkemeyi ve kararını nasıl tanımaz. Birileri çıkıp kanuna aykırı davranışlarından dava açmalı. Bu başkan değişmezse oy vermeyeceğim

Avatar
Yörükler mağdurları 2017-08-17 21:42:40

Biz neler çektik Allahım.