banner388

Dolandırıcı olduğu iddia edilen rent a car sahibi hakkında yeni iddialar

21 Temmuz 2017 tarihinde Samsunhaber.com’da yayınlanan “Samsun'da dolandırıcı rent a car iddiası” başlığıyla yayınlanan habere konu olan rent a car sahibi hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

Dolandırıcı olduğu iddia edilen rent a car sahibi hakkında yeni iddialar

21 Temmuz 2017 tarihinde Samsunhaber.com’da yayınlanan “Samsun'da dolandırıcı rent a car iddiası” başlığıyla yayınlanan habere konu olan rent a car sahibi hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

23 Temmuz 2017 Pazar 16:40
Dolandırıcı olduğu iddia edilen rent a car sahibi hakkında yeni iddialar

Samsun Haber 21 Temmuz 2017 tarihinde Samsunhaber.com’da yayınlanan “Samsun'da dolandırıcı rent a car iddiası” başlığıyla yayınlanan haberin ardından Samsunhaber.com’a ulaşan vatandaşlar habere konu olan rent a car sahibi tarafından dolandırıldıklarını iddia etti.

“900 TL Provizyon Ücreti İstedi”

21 Temmuz’daki habere konu olan rent a car sahibinden 14 Mayıs 2014 tarihinde araç kiraladığı söyleyen Fatih Atmaca, “Cenazemiz olduğundan dolayı araç kiralamak için birkaç yere sorduktan sonra internet üzerinden Y.S.’nin sahibi olduğu araç kiralama dükkanına ulaştım. Aracı kiralamak için dükkanına gittiğimde günlük araç kiralamanın 100 TL olduğunu söyleyerek kredi kartımı istedi. Ben de 100 TL ücreti kredi kartımdan çekeceğini düşünerek kartımı verdim. Fakat karttan 900 TL çektiğini gördüm ve bunun sebebini sordum. Bunun üzerine Y.S. bana ‘Biz bunu provizyon adına çekiyoruz. Araca trafik cezası, kaza kaydı gibi bir şey gelmemesi durumunda tarafınıza iade ediyoruz’ dedi. Sonra da 1 günlük araç kiralama ücreti olan 100 TL’yi elden verdim. Daha sonra Y.S. bana aracı aldığıma dair bir belge imzalatmak istedi. ‘Ben de imzalamam’ dedim. Daha ‘bir şey olmayacağını’ söyleyince ben de belgeyi imzaladım” dedi.

“Provizyon Ücretini 60 İş Günü İçinde Ödemeyince Savcılığa Gitti”

15 Mayıs 2017’de aracı Y.S.’ye teslim ettiğini söyleyen Atmaca, “Aracı teslim ettiğime dair bana hiçbir belge vermedi ve kredi kartımdan çektikleri 900 TL’nin aylık kredi kartı ödemelerime yansımayacağını söyledi. Ama ay sonunda kredi kartı borcumda 900 TL’nin direkt olarak çekildiğini gördüm. Daha sonra yaşadığım durumu çevremle paylaşınca, konuştuğum kişiler bana Y.S.’nin dolandırıcı olduğunu söylediler. Bunun üzerine ben Y.S.’yi tekrar arayarak kredi kartımdan çektikleri 900 TL’yi ne zaman geri ödeyeceklerini sordu. Y.S.’de bana izledikleri prosedür gereği 60 iş günü içinde ödeyeceklerini söyledi. Daha sonra bir tanışımı araya koyarak Y.S’nin bana imzalattığı senedi almak istedim. Bu defa da bana 28 Ağustos’ta ancak alabileceğimi söyledi. Baştan söyledikleri 60 iş gününü de uzatmaya başladı. Bunun ardından ben Y.S.’den parayı alamayacağımı anlayarak aracı kiraladığım gün olan 14 Mayıs’tan itibaren 60 iş gününün dolmasıyla birlikte Y.S. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.

O Rent a Car Sahibinin Mağdurları Facebook’ta Grup Kurdu

Rent a car işletmecisi Y.S.’den parasını almaya çalıştığı süre içerisinde internet üzerinden konuyla ilgili araştırma yaptığını söyleyen Fatih Atmaca, Facebook’ta Y.S. ve işlettiği rent a car dükkanıyla ilgili kendi gibi mağduriyet yaşayanların kurmuş olduğu bir gruba rastladığı söyledi.

Fatih Atmaca’nın Facebook grubunda tanıştığı Rent a car işletmecisi Y.S.’nin bir diğer mağduru Murat Ataman ise yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Ben de 2 Mart tarihinde Y.S.’nin sahibi olduğu oto kiralama dükkanından 55 YC … plakalı aracı günlüğünü 170 TL’den kiralamak istedim. Y.S. ‘Bana 400 TL kaparo vermen gerekli’ dedi. Aynı akşam kendi banka hesabımdan Y.S.’nin banka hesabına gerekli kaparoya gönderdim. 3 Mart günü Y.S.’nin ofisine aracı almaya gittim. Aracı alırken Y.S. bana kredi kartımdan provizyon adı altında 700 TL para çekeceğini söyledi ve toplam 1380 TL ödeme yaptım kredi kartımdan. Hepsi dekont halimde elimde var. Aracı aldım ve sözleşme imzaladık. 6 gün sonra aracı teslim etmeye gittiğimde Y.S.’den provizyon ücreti ile imzalattığı senedi istedim. Y.S. bana provizyon ücretinin sistem tarafından 30 gün içerisinde geri ödeyeceğini söyledi. Bundan bir süre sonra ben internette Y.S. hakkında arama yaptığımda dolandırıcılık haberlerine rastladım. Bunun üzerine hemen Y.S.’nin ofisine gittim. Okuduğum haberlerden bahsetmeden paramı geri istedim. Bana daha süresi dolmadığı için senedi veya parayı geri vermeyeceklerini söyledi. Ben de Y.S.’nin kullandığı post cihazının ait olduğu bankaya giderek ‘Sizin post cihazınızla insanları dolandırıyorlar’ diyerek bankaya şikayetçi oldum”

“Ailemi Tehdit Ettiler”

Murat Ataman aracı kiralamasının üzerinden tam bir ay geçtikten sonra ailesinin kendilerinden aldığı parayı istemek için Y.S.’nin ofisine gittiğini söyleyerek, “Aileme parayı vermedi. Üzerine tehdit ettiler. Bunun üzerine de aynı gün ailem Samsun Gazi Polis Merkezine Y.S. hakkında tehdit ve hakaretten suç duyurusunda bulundu. Ailemin şikayetinden bir gün sonra 11 Nisan 2017 gününde ben de Gazi Polis Merkezine giderek Y.S. hakkında şikayette bulunarak ‘kendilerinden paramı alamadığı ve tehdit edildiğimi’ söyledim. Bunun üzerine de Y.S.’nin babası M.S. beni arayarak ‘Sen bizi şikayet etmişsin, elimizde senedin var; 50 bin TL yazarak icraya vereceğiz’ dedi. Ben bununla ilgili ses kaydıyla, arama tutanaklarını alarak polise verdim.  Bunun ardından Y.S. ,18 Mayıs günü ellerindeki senede 15 bin TL yazarak O.D.A. isimli bir şahsın üzerinden beni icraya verdi. Ben de bunun üzerine karşı dava açtım kendilerine. İlk mahkeme senette kendi imza olduğu için davayı reddedince ben de itiraz ederek menfi tespit davası açtım” dedi.

“Adalet Yerini Bulsun İstiyoruz”

Murat Ataman ayrıca, senetten dolayı mahkemeye gittiği zaman kendisi gibi Y.S.’ye ait oto kiralama dükkanından araç kiraladıktan sonra O.D.A adına kendisine icra davası açılmış Oğuzhan G. Adında bir gençle karşılaştığını söyledi. Fatih Atmaca ve Murat Ataman, herkesi kendileri gibi dürüst gördükleri için ilk anda dolandırılacaklarını düşünmedikleri söyleyerek, bir an önce adaletin yerini bulmasını istediklerini belirtti.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 30.07.2017 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2017-11-25 02:47:25

Iyi aksamlar efendim Ben Murat yurt disinda kaliyorum sikayetim ben 6 ay önce türkiyeye gelmistim Ankara havalaninda arac kiraladim Depozit ödememi istediler ödedim arac geri teslim edildiginde parayi geri bana ödeyeceklerini söylemislerdi Ama daha sonra hic bir sekilde kimse dönmedi Telefonlarimi kapattiyorlardi maillerime cvp vermiyorlat evraklarim hepsi elimde mevcut yazismalarim dahil.suc duyurusunda bulunmak istiyorum bilgi varirseniz sevinirim saygilar
Murat.youngfashion@ymail.com

Avatar
GANİ 2018-03-29 13:43:15

İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ'N DE FİAT PUNTO ARAÇ KİRALADIM VE BENDE 1200 TL PARA ÖDEDİM GERİ ALAMADIM PARAMI TAVANI VURMUŞSUNUZ DEDİLER. ALIRKEN FARKETMEDİM TAVANIN EZİK OLDUĞUNU. TÜKETİCİ HAKLARINA VERDİM EVRAKLARIMI VE KAZANDIM. PARANIN TARAFIMA İADESİ İÇİN ARADIM FAKAT TELEFONLAR KAPALI VE İŞYERİ ORTADA YOK. KAPATIP GİTMİŞLER. İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ VE CEVRESİNDE BU OLAYI YASAYAN VARSA LÜTFEN MAİL ATIN GANİY3005@GMAİL.COM

Avatar
mehmet 2018-02-28 17:09:01

samsun adana bu 2 ilden uzak durun haberlerde görüyoruz malum

Avatar
esra akın 2019-03-20 10:32:50

adalet yerini bulur inşAllah