banner388

Doktor yalan konuşuyor! Ben kimseyi darp etmedim

Nisan ayında OMÜ Tıp Fakültesi Acil Servis görevlisi Dr. Berika Kavaz’ı darp ettiği iddia edilen hasta yakını Hilal Binay Samsunhaber.com’a konuştu.

Doktor yalan konuşuyor! Ben kimseyi darp etmedim

Nisan ayında OMÜ Tıp Fakültesi Acil Servis görevlisi Dr. Berika Kavaz’ı darp ettiği iddia edilen hasta yakını Hilal Binay Samsunhaber.com’a konuştu.

20 Temmuz 2017 Perşembe 17:30
Doktor yalan konuşuyor! Ben kimseyi darp etmedim

Samsun Haber26 Nisan tarihinde 4 yaşındaki down sendromlu kardeşi Ela Bade Binay’ı ailesiyle birlikte hastaneye kaldıran üniversite öğrencisi Hilal Binay, kardeşinin yoğun bakım ünitesine alınmasından dolayı ünite önünde fenalık geçiren ablasıyla ilgilenmediğini iddia ettiği Dr. Berika Kavaz ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi sonucu OMÜ Tıp Fakültesi Acil Servis görevlisi Dr. Berika Kavaz’ı polise verdiği ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirten Manisa Köprübaşı Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Bölümü son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Hilal Binay, doktorun kesinlikle yalan beyanda bulunduğunu ve gerekli mercilere şikayet ettiğini söyledi.

BİNAY: “DOKTOR BANA ‘HASTAYI KENDİNİZ GETİRİN’ DEDİ”

Olayı anlatan Hilal Binay, “Down Sendromlu 4 yaşındaki kardeşim 23 Nisan günü rahatsızlanıp Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine 26 Nisan tarihinde de OMÜ Tıp Fakültesi Aciline kaldırıldı. Bu esnada yoğun bakıma alınan kardeşimin durumu hakkında doktorlar ciddi olduğunu söyledi. Kardeşimden dolayı hastanelere alışkınız ama kardeşimin ilk defa yoğun bakıma alınmasının üzerine çok üzüldük. Hatta ailemizde ilk defa biri yoğun bakıma alındı. Kardeşimin yoğun bakımda olmasından dolayı hepimiz çok üzülmüştük. Ablam kalbini tutarken nefes almakta güçlük çekiyordu. O esnada yoğun bakımın orada bulunan bir hemşireden yardım istedim. Hemşire de bana lakayt bir şekilde mavi koda gitmemi söyledi. Bende acile giderken beyaz eşarplı bir hemşireyi gördüm ve yardım istedim. Sağ olsun o hemşire beni acile götürdü ve Dr. Berika Kavaz’a durumu anlattı. Dr. Kavaz’da bana bakarak ‘hastayı kendiniz getirin’ dedi. Bende kendisine ‘acil durumlarda bizim getirmemiz değil, sizin gitmeniz gerekiyor’ dedim. Hastanede sağlık çalışanı biraz hassas olması gerekiyor. Daha sonra doktora getirebilsem hastayı tekerlekli sandalyede getirebileceğimi ama getiremediğimi söyledim. Ablam ciddi durumda olsa ve ben ona orada yanlış müdahalede bulunsam bunun hesabını kim verecek. Bunun üzerine doktor bana ‘ben her hastayla ilgilenmek zorunda değilim’ dedi ve bende elimdeki telefonu yere fırlatarak ‘siz burada oturacak mısınız? Sen git hakkıyla yapacak olan gelsin’ diyerek git derken koluna dokundum. Kola dokunmayla omzu çıkanı görmedim. 10 günlük raporuna kesinlikle inanmıyorum” dedi.

“BİZE YARDIM EDECEK OLAN KİŞİYLE BEN NİYE KAVGA EDEYİM?”

Doktor Kavaz’ın yalan söylediğini iddia eden Binay, “Doktor Berika Kavaz’ın basına yansıyan söylemleri tamamen gerçeği yansıtmıyor. Ben kendisini kesinlikle darp etmedim. Telefonu yüzüne atmadım. ‘İşini yapmayacaksan buradan git hakkıyla yapacak olan gelsin’ derken git dediğimde koluna dokunmayla omuzu çıkan dünyada bir o kişidir herhalde.  Ben 65 kilo bile değilim. Üzerine atladığımda nasıl omuzu çıkıyor anlamış değilim. Bunların üzerinde bir de 10 günlük rapor almış. Ama suratında falan herhangi bir darp izi yok. Bu nasıl oluyor. Doktor Kavaz’ın verdiği ifadenin tamamı gerçeği yansıtmıyor.  Ablama müdahale eden bir doktoru durup dururken niye kavga edeyim. Ben doktorun omuzunun çıktığına kesinlikle inanmıyorum. Adalet yerini bulacaktır. Ben doktorun bizimle ilgilenmemesinden dolayı gerekli mercilere şikayette bulundum. Benim şikayetim doktorun bizimle ilgilenmemesidir. Ben bize yardım eden doktora neden kızayım. Doktor ifadesinde ablamın sinir krizi geçirdiğini söylerken basına da annemin sinir krizini geçirdiğini söylüyor. Doktorun yalan konuşa konuşa söylediği yalanları karıştırmış. Benim doktorla kavga etmemin nedeni işini yapmayıp bana yardımcı olmamasıdır ama doktor ifadesinde ‘ben ona yardımcı olacağımı söyledim’ diyor aklı olan beni dinlemeden yalancı tarafı bulur. Doktor belki yalanlarıyla adaleti kandıracaktır ama Allah’ı kandıramayacak. Ben öbür dünyada da o doktordan davacıyım. Bana o zor zamanda hastanede en çok yardımcı olması gereken kişi beni delirtti. Ama inanıyorum adaleti de kandıramayacak. Hakimlerimizin adaletine güveniyorum” diye konuştu.

DR. BERİKA KAVAZ’IN İFADESİ

Dr. Berika Kavaz, “Perşembe günü akşam gözlem odasında görevliyken yanıma gelen 20 yaşlarında bir kadın annesinin sinir krizi geçirdiğini ve müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Bende kendisine hastasını getirmesini, eğer getiremiyorsa bizim hastanın yanına gidebileceğimizi belirttim. Fakat şahıs bana hakaretler ederek elimdeki telefonu yüzüme fırlattı. Sonrasında ise üzerime atladı. Üzerime atladığında sağ omuzum çıktı. Yaşadığım olaydan dolayı 10 günlük rapor aldım.”

HABER: Şehri Sinem DENİZ

Son Güncelleme: 21.07.2017 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 2017-08-03 09:41:48

O gün acil serviste ben de hasta olarak bekliyordum . Doktor hanım tüm sükunetiyle cevap verirken hasta yakını doktor hanımın suratına telefonunu fırlattı . Sonra da üzerine abandı . Doktor hanım acılar içinde yerde kıvranıyordu . Sonra güvenlikler geldi , bu kişi yüzünden diğer hastalar da mağdur oldu . Orda bir kişi bu karın yüzünden ölebilirdi de zamanında müdahale edilemediği için . İnsanda biraz utanma olur . Hale'n iftira atarak haklı çıkmaya çalışıyor . Hadi insanları kandırdın , Allahtan da mı utanman Yok .

Avatar
Yalancı Hilal 2017-08-01 01:14:52

Koluna dokunmasıyla doktorun kolu cikmismis ulan kim inanır buna doktorsuz kal.Yana done doktor ara.Yalancılıkta seviye atlamış suçlu kisı. Okuyuculara bir tip fakültesi öğrencisi olarak ınanmamalarini tavsiye ediyorum.

Avatar
Atakan Tuncel 2017-08-01 01:51:53

Doktoru darp edip, sonra da akıl hocalarından akıl alıp kaç ay önceki olayı şimdi şikayet ediyor. Asla biz her hastaya bakamayız demeyecek birisidir Berika abla. Yalan konuşuyorsunuz bari destekli atın. Bu yorumlarda bilmeden doktora laf edenler, bilmediğiniz olayın vebaline girmeyin.

Avatar
Beytullah 2017-08-03 09:38:14

Kardeşim doktorun kolu çıkmış, kendi kendine kolu çıkar mı röntgende de görülmüştür kim o riski alıp yalandan kolu çıkmış diye rapor alacak zaten bayan doktor sanki bayan hasta erkek doktora dokunup kolunu çıkarmış biraz mantık ya

Avatar
Yıldırım 2017-08-03 12:16:23

Doktor acil servis dışına çıkıp hasta bakamaz, görev yeri acil servistir, doktorun başında zaten bi dünya hasta varken çok nazik olmasi da beklenemez, günde 300 kişiyle sadece selamlaşsanız bile bunalırsınız, ha bide darp etmedim diyen kadın telefonu yere fırlatacak ve gidip doktora sadece dokunacak!!! Darp eden, etmeyi içinden geçiren, darp edeni haklı görenler inş doktorsuz kalırsınız

Avatar
Hilal Meczup 2017-08-01 01:20:30

Ben doktorun böyle bir sey yaptığına inanmıyorum.Doktorla yuzlestirsek bunların yarısı yalan çıkar.

Avatar
selim toprak 2017-08-03 10:36:18

Nasıl olmuşta, doktora hiç dokunmadan omuzu çıkmış?
Açıktır ki, doktora saldırmış ve omuzunu çıkarmış. Bundan daha acı olanda halen yalan söylemeyi sürdürmesi!
Neden insanlarımız asla suçunu kabul etmez ve yalan söyler?

Avatar
uz.dr.anıl serin 2017-08-03 10:24:24

mavi kod nedir.Burda görevli doktor ; ilgili sağlık kuruluşunda; herhangi bir kişide meydana gelen kalp, solunum durması ve hayati önem taşıyan yaşam fonksiyonlarının durması durumunda, daha önceden oluşturulmuş dahili numara tuşlanarak 'mavi kod' anonsu yapılır ve bu sayede mavi kod ekibinin saniyeler içerisinde olay mahalline gelmesi sağlanarak, bir an önce hastaya müdahale edilmesi sağlanır.Şimdi kardeşine üzülüp fenalaşan hastanın ayağına bu doktor gidermi sizlerin vicdanı elveriyormu.Kaldıki okadar hemşire görmüş ve bayan içi doktor dolu olan yoğunbakım kapısında fenalaşmış