banner388

Doğum lekelerinden nasıl kurtulabilirsiniz? İşte cevabı

Sıkça rastlanan ve bazı durumlarda hayatı zorlaştıran doğum lekelerinin tedavisi var mıdır? Uzman Doktor Nihal Ergen, Samsunhaber.com’a anlattı.

Doğum lekelerinden nasıl kurtulabilirsiniz? İşte cevabı

Sıkça rastlanan ve bazı durumlarda hayatı zorlaştıran doğum lekelerinin tedavisi var mıdır? Uzman Doktor Nihal Ergen, Samsunhaber.com’a anlattı.

11 Ekim 2017 Çarşamba 11:08

Samsun Haber FBM Estetik Tıp Merkezi’nde görev yapmakta olan Uzman Doktor Nihal Ergen, doğum lekelerinin tedavi yöntemlerini Samsunhaber.com’a anlattı.

Doğum lekesi nedir, neden oluşur?

Öncelikle doğum lekelerinin tanımını yapan Ergen, “Doğuştan ya da doğumdan belirli bir süre sonra vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan lekelere doğum lekeleri diyoruz” dedi.

Doğum lekelerinin vasküler doğum lekeleri ve pigmente doğum lekeleri olmak üzere ikiye ayrıldığını belirten Ergen, “Pigmente doğum lekeleri vücuda rengini veren pigmentlerin anormal şekilde kümelenmesi ile ortaya çıkan lekelerdir. Bunlar daha çok endiyak lazer denilen lazer türü ile tedavi edilmektedir. Vasküler doğum lekeleri denilen lekeleri ise anne karnında iken daha damarsal oluşumlar oluşurken gelişen bir kusur sonucu anormal damarlar oluşması yüzün, cildin belirli bölgelerinde görülmektedir. Bunların tedavisi özel bir lazer türünü gerektirmektedir. Pastay denilen bir damar lazeri türü ile tedavi edilmektedir” diye konuştu.

Tedavide yaş sınırı var mı?

Uzman Doktor Nihal Ergen, doğum lekelerinde yaş sınırı olup olmadığını şu cümlelerle anlattı; “Doğum lekelerinde tedavilerinde belirli bir yaş sınırı yoktur. Çünkü eğer doğum lekesi çocuğu veya genci sosyal hayattan koparıyorsa veya gözünün, burnunun, ağzının yanındaysa ve beslenmesine engel olacak bir pozisyonda oluyorsa hemen tedaviye başlıyoruz”

Tedavi kaç seans sürüyor?

Doğum lekelerinin tedavisi esnasında nasıl bir yol izlenildiğini açıklarken Ergen, “Doğum lekelerinin tedavisinin uzun süreceğini kişiye veya ebeveynine anlatmamız gerekiyor. Çünkü belirli seans aralıklarıyla sadece o lezyonun aşamalı şekilde küçültülmesi hedeflenmektedir. Yine aynı şekilde diğer tedaviler gibi belirli seans aralıklarıyla yapılan bu tedavi türünde de yazın ara verildiği için 20 seansa kadar uzamaktadır. Doğum lekelerinde iz belirgin-makul ölçüde küçültülmekle beraber tamamen ortadan kalkmayacaktır. Bunu da mutlaka tedaviye başlamadan önce kişinin bilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Asıl tedavi lazer!

Doğum lekelerinin asıl tedavi yönteminin lazer tedavisi olduğunu vurgulayan Uzman Doktor Nihal Ergen, “Doğum lekelerinde diğer tedavilerden de faydalanabiliyoruz ama doğum lekelerinin asıl tedavi şekli lazer tedavisidir. Bazı durumlarda cerrahiden de destek aldığımız durumlar olmaktadır. Örneğin bazı durumlarda dudak kenarında dudakla beraber büyümeyle seyreden lezyonlar vardır. Bunda bu damarsal lezyon lazerle küçültülerek daha sonra cerrahı yöntemle çıkarılarak kür sağlamak mümkündür” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 11.10.2017 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.