banner388

Çarşamba Havalimanı'nın kapalı olması bayram tatilini etkileyecek mi?

Samsun Çarşamba Havalimanının kapalı olması nedeniyle bayram tatilinden umudu olmayan turizmcilere KATİD Başkanı Murat Toktaş, müjde niteliğinde açıklama yaptı.

Çarşamba Havalimanı'nın kapalı olması bayram tatilini etkileyecek mi?

Samsun Çarşamba Havalimanının kapalı olması nedeniyle bayram tatilinden umudu olmayan turizmcilere KATİD Başkanı Murat Toktaş, müjde niteliğinde açıklama yaptı.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:08
Çarşamba Havalimanı'nın kapalı olması bayram tatilini etkileyecek mi?

Samsun haber - Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun bayram tatilini 10 güne çıkarması Turizm sektörünü umutlandırdı. Yapılan toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olacağını açıkladı. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kurban Bayramı tatili ile ilgili yaptığı bir açıklamada, "Tatilin uzaması turizm açısından isabetli olur" demişti.


DURGUN EYLÜL, HAREKETLİ GEÇECEK

Bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasını değerlendiren Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, "Temmuz ve Ağustos aylarında Karadeniz ile Samsun'da hareketlilik oluyor. Eylül ayında hareketlilik azalıyor. Kurban Bayramı'nın Eylül ayının ilk haftasına gelmesi ve tatilin uzun olması nedeniyle iyi bir başlangış bekliyoruz. İnsanlar daha çok şehir dışında vakit geçirmeye çalışıyor. 2-3 günlük tatillerin bize faydası olmuyor, çünkü biz misafirlerimizi Batı'dan alıyoruz. Bu 10 günlük tatilin oluşundan dalayı hareketlilik bekliyoruz. Zaten yavaş yavaş rezervasyonlar gelmeye başladı. Sakin geçen Eylül ayını bayram nedeniyle hareketli geçireceğiz" dedi.

HAVALİMANI BAYRAMI ETKİLEYECEK Mİ?


Samsun Çarşamba Havalimanı pistinde meydana gelen çökme nedeniyle tadilat çalışmaları başladı. 7 Ağustos tarihinde bakıma alınan havalimanı 3 ay kapalı kalacak. Samsun Çarşamba Havalimanı'nın kapalı olması nedeniyle bayram tatilinden umudu olmayan turizmcilere Başkan Toktaş, müjde niteliğinde açıklama yaptı.

Havayolunun kapalı olmasının tatilcilere bir engel olmadığını belirten Toktaş, "Samsun Çarşamba Havalimanı'nın kapalı olması yoğunluğu karayoluna itiyor. Ama tatilin uzun olması nedeniyle tatilciler kendi araçlarıyla geliyor. Bayram dönemi Samsun Çarşamba Havalimanı'nın kapalı olmasından fazla etkilenmeyecek. İnsanlar uzun tatilleri kendi araçlarıyla geçiriyor. Tatilciler sadece şehire gelmiyor, bölgeyi gezmek istiyor. Durum böyle olunca hava yolundan ziyade kara yolu kolaylık sağlıyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.08.2018 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BEKTAŞ KARTAL 2017-08-16 12:07:28

Havaalanı kapalı olduğu sürede Ordu-Giresun havaalanı kullanılacakmış. çok saçma,Samsun a 200 km. Halbuki Merzifon Havaalanı 105 km.

Avatar
metin 2017-08-16 13:22:11

bu havaalanini kapatanlari kutlamak lazim. tam izin sezonuna nasil getirdiniz. eger bu plan projeyi begenmedigimiz dagdaki coban yapsa idi derdiki bu aylarda olmaz. yazik memleket de gercekden hersey böyle sallabas yürüyor. tarim hayvancilik bitti, findik yerlerde turistlerde gelmiyor artik biz kendimizi gene kandiracak seyler buluyoruz. en komik olanida buldugumuz seylere kendimizinde inanmasi.