banner388

Atanamayan öğretmenler ne yapıyor?

Ataması yapılmadığı için inşaatta çalışan öğretmen adayı Ömer E. çalıştığı inşaatın 3. Katından düşerek yaralanması üzerine bir açıklama yapan Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, “Bu genel politikaların yansımasıdır. Bu politikalardan vazgeçilmezse bu tip vakalarla biz mutlaka karşılaşacağız” dedi.

Atanamayan öğretmenler ne yapıyor?

Ataması yapılmadığı için inşaatta çalışan öğretmen adayı Ömer E. çalıştığı inşaatın 3. Katından düşerek yaralanması üzerine bir açıklama yapan Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, “Bu genel politikaların yansımasıdır. Bu politikalardan vazgeçilmezse bu tip vakalarla biz mutlaka karşılaşacağız” dedi.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:14
Atanamayan öğretmenler ne yapıyor?

Samsun Haber Atanamadığı için inşaatta çalışan öğretmen Ömer E. Samsun’un İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde çalıştığı inşaatın 3. katından düşerek yaralanmıştı. Hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilen Ömer E. , 14 Ağustos Pazartesi günü Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Genel Başkanı Feray Ayaydın, Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz ve Eğitim-Sen Samsun üyeleri tarafından evinde ziyaret edildi. Gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında Samsunhaber.com’a konuşan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, atanamayan öğretmen Ömer E. Yaşadığı iş kazası üzerinden atanamayan öğretmenlerin durumu üzerine açıklamalarda bulundu.

“Ataması Yapılmayan 438 bin Öğretmen Adayı Var”

İstihdamın üzerinde Eğitim Fakültesi açılmasının atanamayan öğretmen sayısının arttığını belirten Yavuz, atanamayan öğretmenlerin bir kısmını inşaat sektörü gibi farklı sektörlerde çalışmak zorunda kaldığını bir kısmını ise intihara meylettiğini söyledi. Yavuz, “Bugüne kadar bizim yaptığımız hesaplamalara göre de ataması yapılmayan 438 bin öğretmen adayı arkadaşımız var. Bunların içerisinde bugüne kadar 45 arkadaşımız intihar ederek veya çeşitli iş kazalarında hayatını kaybetti. Geçen hafta İzmir’de İsa öğretmen umudunun tükendiğini söyleyerek intihar etti. Yine aynı şekilde Ömer öğretmenimiz de Samsun’da Derebahçe Mahallesi’nde inşaatta çalışırken 3. Kattan düşerek yaralandı. Bu öğretmenler arkadaşlarımızın biri 23 yaşında biri 25 yaşında. Okullarda, sınıflarda olması gereken genç öğretmen arkadaşlarımız ataması yapılmadığı için bu arkadaşlarımızdan birisi kendi canına kıydı, diğeri ise çalışmak zorunda olduğu inşaatta düşerek yaralandı” dedi.

“Öğretmenlere Tanınmayan Olanaklar Dini Vakıflara Tanınıyor”

Öğretmenliğin bir uzmanlık mesleği olduğunu vurgulayan İsmail Yavuz, “Burada Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikalarını bir şekilde değerlendirmek lazım. Bu politikalar nedeniyle öğretmen adayı arkadaşlarımızın kimi polislik mesleğine kimi askerlik mesleğine yöneliyor. Kimi de inşaatlarda çalışıyor. Yani uzmanlık meslekleri dışında başka iş kollarında istihdam olmaya, karnını doyurmaya çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımızın Milli Eğitim Bakanlığı’nın da Maliye Bakanlığı üzerinden kadro tahsis etmemesi nedeniyle bu şekilde umutları köreliyor ve Asıl yapmaları gereken işlerinden dışında işler yaparak hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 160 bine yakın öğretmen açığı var. Ama Maliye Bakanlığı bütçe sınırlılığını bahane ederek bu arkadaşlarımızın istihdamı engelleniyor. Ama Milli Eğitim Bakanlığı kah dini vakıflar üzerinden Ensar gibi Türgev gibi dini vakıflar üzerinden eğitime hem müdahale ediyor hem de bunlara alan açıyor. Öğretmenlere tanınmayan olanaklar bu vakıflara tanınıyor. Bir kere bu vakıfların eğitim sürecinin tamamıyla dışında olması gerekir. Öğretmen adayı arkadaşlarımızın güvenceli istihdam içerisinde kamunun içerisinde istihdam edilmesi gerekir” diye konuştu.

“Bu Politikalardan Vazgeçilmezse Bu Vakalar Yaşanmaya Devam Edecek”

Yavuz, “İsa öğretmenimizin intihar etmesi ve Ömer öğretmenimizin inşaatta çalışmak zorunda kalarak yaralanması bu genel politikaların yansımasıdır. Bu politikalardan vazgeçilmezse bu tip vakalarla biz mutlaka karşılaşacağız ve bunlar bizim yüreğimizi dağlayacak” şeklinde konuştu.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 16.08.2017 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.