banner388
banner390
banner410
banner408

Bu fuarla Samsun’un ekonomisi ve turizmi canlanıyor

Bu sene 4.’sü düzenlenen ve ziyarete açılan İnşaat Fuarıyla ilgili olarak, “Üreticilerimizle iş bağlantıları kurdururken bir taraftan da Samsun’u aynı zamanda Karadeniz Bölgemizi kültürel ve turizm potansiyelini de yurtdışından gelen misafirlerimize sunabilme imkanı sağlamış oluyoruz. Böylece hem Samsun ekonomisi canlanıyor hem Samsun turizmi canlanıyor hem de kültürel hayatı canlanıyor” dedi.

banner269

Bu fuarla Samsun’un ekonomisi ve turizmi canlanıyor

Bu sene 4.’sü düzenlenen ve ziyarete açılan İnşaat Fuarıyla ilgili olarak, “Üreticilerimizle iş bağlantıları kurdururken bir taraftan da Samsun’u aynı zamanda Karadeniz Bölgemizi kültürel ve turizm potansiyelini de yurtdışından gelen misafirlerimize sunabilme imkanı sağlamış oluyoruz. Böylece hem Samsun ekonomisi canlanıyor hem Samsun turizmi canlanıyor hem de kültürel hayatı canlanıyor” dedi.

22 Mart 2018 Perşembe 18:39

Samsun haber - TÜYAP’ın bu sene 4.’sünü düzenlediği İnşaat Fuarı bugün ziyarete açıldı. Açılış sonrasında TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer ve TÜYAP Genel Müdürü Cihat Alagöz Samsunhaber.com mikronuna konuştu. İnşaat fuarının farkındalık yaratan bir fuar olduğunu söyleyen Seçer, “Bu fuar inşaat sektörünün buluştuğu bir etkinlik oldu. İnşaat sektörünün hem konferanslarda yeni mevzuatları öğrendikleri hem de yeni teknolojileri gördükleri ve bilgilendikleri bir fuar olabilecek” diye konuştu.

“Hep özel dekor standlar var”

Firma sahiplerinin hepsinin özel standlar açtıklarını söyleyen Seçer, “Samsun 4.inşaat fuarı bugün açıldı. Gürcistan, İran, Irak’tan gelen yabancı işadamı heyetlerimizi ağırlıyoruz. Aynı zamanda çok farklı şehirlerden gelen elektrik, makine, mimarlar, inşaat mühendisleri gibi heyetlerimiz var. İş bağlantıları için fuarımıza geliyorlar. Fuarımızda bu yıl çok güzel Türkiye’de isim yapmış, markalaşmış firmalarımız stand açtılar. Hep özel dekor standlar var. Ziyaretçilerimiz profesyonel bir fuarla karşılaşıyor. Fuarımızın 4.’sü olduğu için marka sayısı artıyor. Bölgeden ziyade ulusal firmalara da sahne oluyor fuarımız. Yerel yönetimlerle e meslek odalarıyla işbirliği yaptık. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Esnaf Odamız ve Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar odası, Elektrik Mühendisleri Odası çok büyük katkılarda bulundular. Fuarımız hem profesyonellere açık hem de halkımıza açık. Bu fuar inşaat sektörünün buluştuğu bir etkinlik oldu. İnşaat sektörünün hem konferanslarda yeni mevzuatları öğrendikleri hem de yeni teknolojileri gördükleri ve bilgilendikleri bir fuar olabilecek” şeklinde konuştu.

“Tek çatı altında toplanmış”

Bütün firmaların tamamının bir çatı altında toplandığını söyleyen Alagöz, “Çok görkemli bir açılışla fuarımızı yeniden ziyarete açtık. Bir fuarın 4.’sünün aksamadan her seferinde daha yüksek oranda katılımcılara ve daha yüksek ziyaretçilere ulaşıyor olması da bu gölün burada maya tuttuğunun en temel göstergesidir. Bugün itibariyle baktığımızda fuarımız katılımcı ve ziyaretçi sayısı açışından 4 yılın en büyük fuarıdır. Fuarın birinci günü olmasına rağmen çok iyi gidiyor. 83 tane firmamız, 100’ün üzerinde firma temsilciliğimizle beraber fuarımızda hazır bulundu. Bunların arasında Samsun’da üretim yapan firmalarımız olduğu gibi çevre illerden gelen, İstanbul, İzmir ve Konya’dan gelen hatta uluslararası nitelikteki firmaların Türkiye temsilcilikleri de dahil olmak üzere inşaata ve yapı sektörüne ilişkin bütün firmaların tamamı tek çatı altında toplanmış vaziyettedir” diye konuştu.

“Farkındalık yaratan bir fuar”

Bu fuarın farkındalık yarattığını söyleyen Alagöz, “Hem üreticilerimizle iş bağlantıları kurdururken bir taraftan da Samsun’u aynı zamanda Karadeniz Bölgemizi kültürel ve turizm potansiyelini de yurtdışından gelen misafirlerimize sunabilme imkanı sağlamış oluyoruz. Böylece hem Samsun ekonomisi canlanıyor hem Samsun turizmi canlanıyor hem de kültürel hayatı canlanıyor. İnşaat fuarına farkındalık yaratan bir fuar diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 24.03.2018 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.