banner388

Samsun’da muhteşem bir gece

Devlet Opera ve Balesi dün gece Samsun Opera Sahnesi’nde seyirciyle buluştu. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Selman Ada’nın yönettiği konserde Samsunlular muhteşem bir gece yaşadı.

Samsun’da muhteşem bir gece

Devlet Opera ve Balesi dün gece Samsun Opera Sahnesi’nde seyirciyle buluştu. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Selman Ada’nın yönettiği konserde Samsunlular muhteşem bir gece yaşadı.

07 Mayıs 2017 Pazar 11:44
Samsun’da muhteşem bir gece

Opera Yıldızları” konseri ile Aydın Gün’ü Anıyor

Samsun Haber - Devlet Opera ve Balesi,2016-2017 sanat sezonunda, doğumunun 100. Yılı münasebetiyle Aydın Gün’ü tüm sahnelerinde bir dizi konserle anmaya devam edecek.

Samsun’da Yıldızlar Geçidi

İlki Mersin’de gerçekleşen, devamında Ankaralı izleyiciye buluşan dünya opera repertuvarının en seçkin eserlerinden bölümlerin sunulduğu, Orkestra Şefi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, Sanat Yönetmeni Selman Ada yönetimindeki “Opera Yıldızları” konseri, dün akşam Samsun Opera Sahnesi’nde sahne aldı. Operanın Yıldızları konserine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Sendika başkanları ve birçok Samsunlu sanatsever katıldı. Türkiye’de operanın kurulması ve gelişmesine çok büyük katkıları olan, Devlet Sanatçısı, rejisör, opera sanatçısı Aydın Gün; opera şeflerinin duayeni, besteci ve aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada’nın yöneteceği konserle Samsun’da saygıyla selamladı.

Samsun Opera Orkestrası’nın eşlik ettiği “Opera Yıldızları” konserinde, ülkemizi uluslararası düzeyde başarıyla temsil eden Devlet Operalarının yıldız solistleri; Soprano Deniz Yetim (İstanbul), Soprano Zerrin Karslı (Samsun), Tenor Emrah Sözer (Ankara), Bas Tuncay Kurtoğlu (Ankara) ve Bariton Caner Akgün ( İstanbul ) yer aldı.

Zengin içeriği ile Samsunlu izleyiciye dünya opera repertuvarının en ünlü eserlerinden seçkilerin sunulduğu, Orkestra Şefi Selman ADA yönetimindeki “Opera Yıldızları”’ konseri Mersin ve Ankara’dan sonra Samsun’da sanatseverleri güzel anlar yaşattı.

Büyük Yıldız Sanat Yönetmeni Selman Ada Kimdir?

Selman Ada: (Besteci, Piyanist, Orkestra Yönetmeni, Eğitimci) 6660 sayılı Harika Çocuklar’ yasası kapsamına alınarak Paris’e gönderilen tek kompozitör ve orkestra yönetmeni olan S. Ada, (1965-1971) devrin en ünlü ustalarıyla çalışarak Paris Milli Yüksek Konservatuvarı’ ndan başta piyano bölümü olmak üzere bütün dallarda birinciler birincisi olarak 1971’de mezun oldu. 1980’de Paris’e giderek ‘Ecole Normale Supérieure de Musique de Paris’de Opera Korrepetitörlüğü ve Orkestra Yönetimi bölümünü kurarak 27 yaşında ‘Profesör’ ünvanıyla atandı. Eserleri, ülkemizde ve pek çok ülkede seslendirilen besteci 2014 yılından beri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni görevini sürdürmektedir.

Ekrem BİRCAN

Anahtar Kelimeler:
SamsunOperaSamsunhaberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.