banner388

Suriyeliler 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti

10 Suriyelinin 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettikleri iddiası Denizli'yi karıştırdı. Olayla ilgili 7 kişi tutuklanırken, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamada bulundu.

Suriyeliler 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti

10 Suriyelinin 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettikleri iddiası Denizli'yi karıştırdı. Olayla ilgili 7 kişi tutuklanırken, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamada bulundu.

11 Ekim 2018 Perşembe 12:34
Suriyeliler 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti

Denizli'nin Kale ilçesinde 10 Suriyelinin 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettikleri iddiası ilçeyi karıştırdı. Adliye önünde toplanan vatandaşlar, olayla ilgili olarak biri Türk, 6'sı Suriyeli 7 şüphelinin kendilerine verilmesini istedi. Yaşanabilecek olumsuzluklara tedbir amaçlı ilçede yaşayan 100’e yakın Suriye vatandaşı polis tarafından ilçeden tahliye edildi. 

Dün akşam saatlerinde toplanmaya başlayan vatandaşların taşkınlık yapmaması için içinde Adliyenin de bulunduğu Kaymakamlık binası önünde polis ve jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Olayların büyümemesi için Denizli merkezden Çevik Kuvvet, Özel Harekat polisleri ile yine Denizli merkez ve ilçelerden Kale ilçesine jandarma takviyesi yapıldı. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat zırhlı araçlar ile adliye çevresinde toplanan ve sayıları yüzleri bulan vatandaşın binaya yaklaşmasına izin vermedi. Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Kale ilçesine gelerek koordinasyonu yerinde sağladı. Taciz şüphelilerini isteyen öfkeli kalabalık o anda oradan geçen ve içinde Suriyeli 2 vatandaşın olduğu bir otomobile saldırdı. Vatandaşların taş ve sopalarla saldırdıkları araçta büyük ölçüde maddi hasar oluştu. Suriyeli şahısları öfkeli kalabalığın elinden Özel Harekat polisi kurtardı. Suriyeli vatandaş zırhlı araca bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Ayrıca ilçedeki 100’e yakın Suriyeli vatandaş polis tarafından güvenlik önlemleri altında tahliye edildi.

Kale Belediyesi tarafından kalabalığın öfkesini dindirmek için ilçedeki Suriyelilerin tahliye edildiğine dair anonslar yapıldı. Kele Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ve Kale Kaymakamı Murat Güneş, kalabalığa sağduyu çağrısında bulunarak sakin olmalarını istedi. Taciz olayına karıştığı öne sürülen biri Türk 6’sı Suriyeli toplam 7 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildiler. Tutuklu şahıslar zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından çıkarılarak vatandaşlara gösterilmeden ceza evine gönderildi. 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz yaşanan olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "9 Ekim tarihinde Kale Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ihbar ve müracaat üzerine 14 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik 10 kişinin nitelikli cinsel istismar suçunu işlediklerinin iddia olunduğu, bunun üzerine derhal Kale Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmaya başlandığı, mağdurenin cinsel istismara dair raporlarının aldırıldığı, beyanları doğrultusunda şüphelilerden biri Türk vatandaşı, 6’sı ise Suriye uyruklu olmak üzere toplam 7 kişinin yakalandığı bu kişilerin Kale Sulh Ceza Hakimliğince sorgularının ardından tutuklandıkları, olaya karıştıkları iddia edilen diğer üç kişinin ise kimliklerinin tespiti ve yakalanmaları için çalışmaların devam ettiği, soruşturmanın kapsamlı olarak yürütüldüğü, kamuoyuna saygı sunulur" dedi.

Son Güncelleme: 12.10.2018 01:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2018-10-11 13:50:57

Bu Suriyeliler mülteci falan değil, işgalci. Böyle bir mültecilik dünyanın hiçbir yerinde yok. Türkiye'de Türk vatandaşlarından daha rahatlar. Ekmek elden, su gölden... Bunların hepsi ya sınırdışı edilmeli, ya da mülteci kamplarında toplanmalı.

Avatar
samsunlu 2018-10-12 09:53:07

birde kendi ülkem şehrim bana yabancı gelmeye başladı..heryerde bunlar, tranvay dolu alışverşler dolu durumları iyice...kriz mriz tıkları yok maşAllah..benim günahım ne..bu vatan benim değilmi..nasıl iş bu iş..biri çıkıp açıklasın artık..5 milyon az değil..yattılar yatacakları kadar ..KALIPLARI BİZLERE UYMUYOR..

Avatar
samsunlu 2018-10-12 09:49:35

ne tutukluyosunuz..vurun şişirin atın sınırdışına..birde hapistemi bakacaz misafirliklerini bilmeyen cinslere..

Avatar
GFB 2018-10-12 09:09:33

savaş sona erdi gönderin gitsin hepsini millet rahatsız bunlardan kımse ıstemıyo kendı ulkemızde mülteci olduk...

Avatar
erhan... 2018-10-11 16:04:28

Namus fukarası itler...

Avatar
Can 2018-10-12 03:01:38

Halkın ayaklanması gerek gibime geliyor yoksa sonumuz ve çocuklarimiz için buyuk tehlike

Avatar
Cemal 2018-10-12 13:48:27

Problemler, problemlere neden olanlarla çözülemez. AKP'ye atılan her oy, verilen her destek Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkıma götürüyor. Açıkça görünüyor. Elini nereye atsan dökülüyor.

Avatar
sevket 2018-10-12 11:38:47

teşekkürler türkiye !