banner388

Son 60 yılın sıcaklık rekoru!

Türkiye'de bugün son 60 yılın sıcaklık rekoru kırıldı.

Son 60 yılın sıcaklık rekoru!

Türkiye'de bugün son 60 yılın sıcaklık rekoru kırıldı.

30 Haziran 2017 Cuma 18:41
Son 60 yılın sıcaklık rekoru!

Haziran ayı sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Türkiye bugünden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgalarının etkisine girdi.

Sıcaklığın hafta başına kadar etkili olacağı söylendi. Tahminlere göre sıcaklık mevsim normallerinin 10-12 derece üzerine çıkacak.
Bugün İzmir'de 41, Antalya'da  45 derece ölçülen hava sıcaklığı son 60 yılın en yüksek derecesi oldu. İstanbul'da 39 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı Balıkesir'de 41, Bodrum'da 42, Fethiye'de 44, Kaş'ta 46 dereceye olarak ölçüldü.

UZMANLAR UYARDI!

Aşırı yüksek sıcaklığın neden olabileceği olumsuzluklara karşı yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar başta olmak üzere vatandaşların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatlerinde güneş ışınlarına direkt maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları, sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları istendi.

Anahtar Kelimeler:
Hava DurumuSıcaklık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.