banner388

Romatem Sahibi Köksal Holoğlu'ndan Çok Konuşulacak Açıklama

Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, yapmış olduğu yazılı açıklama ile çok gündeme damgasını vurdu.

Romatem Sahibi Köksal Holoğlu'ndan Çok Konuşulacak Açıklama

Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, yapmış olduğu yazılı açıklama ile çok gündeme damgasını vurdu.

16 Ocak 2017 Pazartesi 12:18
Romatem Sahibi Köksal Holoğlu'ndan Çok Konuşulacak Açıklama

İşte Holoğlunun o açıklaması:
"20 Aralık 2013 tarihinde Dünyanın en büyük fonlarından biri ROMATEM'e ortak oldu. Grubun global olarak yönettiği varlık miktarı o zamanki rakamla 72 milyar dolar. ROMATEM, geliştirdiği iş modeliyle büyük bir fonun dikkatini çekiyor ve ülkesine milyonlarca dolar dövizin girmesini sağlıyordu. Bu arada ortaklık tarihine dikkatinizi çekiyorum; Fonların tedirgin olduğu hatta bir kısmının çıkış yaptıkları 17 Aralık 2013'ten sadece bir kaç gün sonra. Fon bununla da kalmıyor, ROMATEM'e yaptığı yatırım sonrasında turizmden inşaata Türkiye'deki bir çok sektöre ilgi duymaya başlıyor.

Ortaklık tarihinden tam 4 ay sonra, SGK, fizik tedaviye ihtiyaç duyan felçli hasta kotalarını yarıya düşürdü. Kota kelimesini ilk defa duyanlar için açıklayalım; SGK'nın tedavi için özel hastaneleri tercih eden felçli hastalara hastanenin sahip olduğu doktor kadrosu başına getirdiği sınırlamaya kota deniliyor. Doktor kadrosu diyoruz ya aklınıza şu gelebilir; Doktor al kotan artsın, öyle değil ne yazık ki, buna da Sağlık Bakanlığı 2008 yılında kota koymuştu, yani isteseniz de doktor sayınızı artıramıyorsunuz. Bu düzenleme bir bakıma tüm yatırımını felçli hastalar için yapmış ROMATEM ve benzeri kurumlara kapatın uyarısı anlamını taşıyordu. 
Fon yöneticileri benzeri muz cumhuriyetlerinde bile görülmemiş düzenleme karşısında Türkiye'deki tüm yatırım görüşmelerini durdurdular. Bizimle anlaştıkları rakamın ikinci taksidini de ödemeden ve bir daha asla gelmemek üzere 2015 yılının Mayıs ayında ülkeden çekip gittiler.

Sonuç; Türkiye'ye milyonlarca dolar para getiriyorsunuz ama devlet sizi cezalandırıyor. Devlet kim mi? Liyakatine bakmadan onun bunun adamı diye üçlü kararnameyle atanan bürokratlara devlet denir.
Bu arada fonla gerçekleştirdiğimiz ortaklık sonrasında Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü başta olmak üzere hiçbir kamu kurumu tarafından aranmadığımızı da ilave etmek istiyorum. 
ROMATEM'in yaşadığı bu talihsiz durumun deryada damla olduğuna inanıyorum. Çok sayıda şirket ve işkolunda benzeri hikayeleri son yıllarda çok sık duyuyoruz.
Ekonomide geldiğimiz durumun üç kelimeyle tarifi: Şirketlerimiz mundar oldu!!!!!!!!!
Dolar arıyoruz ya, bu kafayla daha çok ararız!!"


 

Son Güncelleme: 16.01.2017 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Y AKBIYIK 2017-01-16 16:25:53

YA KÖKSAL BU ÜLKEDE URETMİYECEKSİN NOKTA