banner388

O kitabın yazarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Sosyal medya üzerinde tepkilerin çığ gibi büyüdüğü kitap yazarı için bir suç duyurusuda Aile Bakanlığı'ndan geldi.

O kitabın yazarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Sosyal medya üzerinde tepkilerin çığ gibi büyüdüğü kitap yazarı için bir suç duyurusuda Aile Bakanlığı'ndan geldi.

28 Mayıs 2019 Salı 22:32
O kitabın yazarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pedofili içeren ifadeler içeren kitap hakkında gerekli yasal sürecin başlatıldığını ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sosyal medya ve bazı haberlerde basım tarihi 2013 olan bir kitapta pedofili içeren ifadelere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu kitapta yer alan ifadelerin Türk Ceza Kanununun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından gerekli yasal süreç başlatılmış ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir" ifadelerine yer verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine kaleme aldığı kitapta yer alan bazı ibarelerle ilgili Abdullah Şevki hakkında Türrk Ceza Kanunu’nun 226. maddesi uyarınca “müstehcenlik” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kitabında "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu yazar Abdullah Şevki gözaltına alındı. 

Son Güncelleme: 28.05.2019 22:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.