banner388

Nerede oy kullanacağım? YSK'dan duyuru

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde seçmen kayıtları ile ilgili duyuruda bulundu.

Nerede oy kullanacağım? YSK'dan duyuru

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde seçmen kayıtları ile ilgili duyuruda bulundu.

30 Nisan 2018 Pazartesi 15:30
Nerede oy kullanacağım? YSK'dan duyuru

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde YSK'dan seçmen kaydı ile ilgili açıklama geldi.

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

YSK'dan vatandaşlara gönderilen mesajda, "2-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında seçmen kaydınızı muhtarlıklar, www.ysk.gov.tr veya e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

SEÇMEN KAYDINI DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLER!

1. Seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt içi olmasına rağmen,

Yurt içi seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan,

Kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen vatandaşların;

30 Nisan 2018 (8.00) ile 12 Mayıs 2018 (17.00) tarihleri arasında (seçim başlangıç tarihi ile askı bitiş tarihi) kişiler, bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler başvurularını, yukarıdaki belgeleri de eklemek suretiyle askı süresi içinde herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabilirler.

2.Seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç);

Öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.