banner388

İşte Eskişehir'de yaşanan kazanın nedeni

Ankara'dan Bursa'ya gitmek üzere yola çıkan tur otobüsünün yaptığı kaza sonucunda 11 kişinin hayatını kaybetmiş, 44 kişi ise yaralanmıştı. Şoförün verdiği ifadeyle kazanın da nedeni belli oldu.

İşte Eskişehir'de yaşanan kazanın nedeni

Ankara'dan Bursa'ya gitmek üzere yola çıkan tur otobüsünün yaptığı kaza sonucunda 11 kişinin hayatını kaybetmiş, 44 kişi ise yaralanmıştı. Şoförün verdiği ifadeyle kazanın da nedeni belli oldu.

20 Ocak 2018 Cumartesi 11:08
İşte Eskişehir'de yaşanan kazanın nedeni

Eskişehir-Bursa karayolunda kaza yapan tur otobüsündeki yolcuların yarıyıl tatili nedeniyle Bursa Uludağ'a gittikleri, kazadan 90 kilometre önce şoför değiştirildiği öğrenildi. Kaza sonrası gözaltına alınan otobüs şoförü kazaya yola çıkan bir hayvanın neden olduğunu söyledi. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, kazayla ilgili olarak şu açıklayı yaptı:


"Kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralı vatandaşlarımızın Eskişehir Devlet, Yunus Emre Devlet ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Yaralılarımızın durumları ağır değil. Müdahalesi devam eden, kırıkları olanlar var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yol boş, 3 şeritli, bir de kurtarma şeridi olmak üzere geniş bir yol. Yol ışıklandırılmış... Sabah Emniyet Müdürümüz ve diğer tüm kurtarma ekiplerimizle yolda buzlanma görmedik. Dolayısıyla farklı sebepleri olabilir. Arkadaşlarımız kazanın sebebini araştırıyor. Cumhuriyet Başsavcılığımız konuyla ilgili soruşturma başlattı. Şoförler gözaltına alındı."

Otobüsün 2 şoförü de ayakta yapılan tedavileri sonrasında gözaltına alındı. Kazadan yaralı olarak kurtulan 55 yaşındaki Meral Şimşek, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:

“Nasıl olduğunu bilemedik. Bir anda ne frene bastı, hadi uyusa araba gezer yalpalar, öyle bir şey de hissetmedik. Bir anda güm diye bir şey oldu. Yığıldık hepimiz ön tarafa doğru. Koridorlara yığıldık kaldık. Sabaha karşı oldu. Çok feciydi. Şoför, ‘Karşıma hayvan çıktı ondan kaza yaptım’ demiş ama arkada olduğumuz için görmedik. Çok can pazarı yaşandı. Ambulans ve polislerden Allah razı olsun çok çabuk geldiler.”

Kaza yapan otobüsün şoförü M. Ö. polise şu ifadeyi verdi:

"Eskişehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım. Yol kenarında bulunan ağaca çarptım. Olayda yaralanmadım ama vücudumda ağrılar oluştu. Doktor raporu tanzim edildi. Çarpma sonucunda araçta bulunan yolcular panik yaşadı. Yaralananlar oldu. Olay yerinde ölenler olduysa da görmedim. Şaşkındım ve kendimde değildim. Olayda kusurum olduğunu düşünmüyorum. Hızlı değildim, uyumuyordum, anlık olaydı. Gözümün önüne bir araç geldi, köpek sandım "

Son Güncelleme: 20.01.2018 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-01-20 11:54:31

Geçmiş olsun. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Her işin başında olduğu gibi yine bu işin başında da iyi eğitim almış olmak gerekiyor. Yola çıkan hayvandan kaçış manevrası yapılmaz. Sadece düz şekilde frene basılıp çarpışmanın şiddeti azaltılmaya çalışılır. 90 100 110 km ve üzeri hızlarda hangi araç olursa olsun savrulur ve yoldan çıkar. Elbette hayvanlarda bir can taşıyor ve mutlaka korunup kollanmalı sahiplenilmeli ama 11 insanın canı hayvandan daha değersiz değil.