banner388

Gül Fiyatları El Yakacak

Gül üretiminde önemli bir merkez olan Hatay'da üreticiyi soğuk ve don zor durumda bıraktı.

Gül Fiyatları El Yakacak

Gül üretiminde önemli bir merkez olan Hatay'da üreticiyi soğuk ve don zor durumda bıraktı.

07 Şubat 2017 Salı 09:41
Gül Fiyatları El Yakacak

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaklaşık olarak 1,5 hektarlık alanda gül üretimi yapan Ahmet Sönmezateş, 14 Şubat sevgililer günü öncesi ürettikleri kırmızı gülleri ülkenin dört bir yanına göndereceklerini belirtti.

Alınan tedbirlerin sonuçsuz kaldığını, zirai don olayı sonrasında güllerin zarar gördüğünü anlatan Sönmezateş, "Gülde bu sene üretimimiz çok düştü. Nedeni de aşırı soğuklar. Kırıkhan'da görülmemiş gece soğuklarını yaşadık. Gördüğünüz tüllerle muhafaza etmeye çalıştık. Bu ithal bir şey, ılık yalıtımını sağlamaya çalıştık. Ama eksi 6, eksi 7 oldu. Eksi 6, eksi 7 oluncaya kadar hiçbir şeyimiz kalmadı. Güllerimiz boynunu büktü. Çocuk acıkırsa, bir ihtiyacı olursa ağlar. Ama gül boynunu büker, durur. Dolayısıyla bu gördüğünüz gibi bitki boynunu büktü. Diyor ki ben hastayım" dedi.

Gül fiyatları el yakacak

14 Şubat Sevgililer Günü'nde gül üretiminin az olduğunu, bu nedenle gülün tane fiyatının üreticide 5 liraya kadar çıktığını kaydeden Sönmezateş, "Gül bu sene para ediyor ama gül az. Kooperatifte tanesi yaklaşık 2,5, 3 lira, 4 lira hatta 5 liraya kadar çıkıyor. Ancak bizde seramızda çok büyük zayiat oldu. Soğuktan koruyamadık. Tedbirleri almamıza rağmen soğuktan koruyamadık. Dolayısıyla bu Sevgililer Günü'nde çok az gül pazarlayacağız" diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Gül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.