banner388

FETÖ ve PKK terör örgütleri Karadeniz'de

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, geçtiğimiz yıl Giresun'da ele geçirilen PKK sığınağı ile ilgili çarpıcı detaylara ulaşıldığını açıkladı. Kaya yaptığı açıklamada FETÖ-PKK bağlantısının ayrıntıları dile getirdi.

FETÖ ve PKK terör örgütleri Karadeniz'de

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, geçtiğimiz yıl Giresun'da ele geçirilen PKK sığınağı ile ilgili çarpıcı detaylara ulaşıldığını açıkladı. Kaya yaptığı açıklamada FETÖ-PKK bağlantısının ayrıntıları dile getirdi.

03 Mayıs 2017 Çarşamba 15:52
FETÖ ve PKK terör örgütleri Karadeniz'de

2016 yılında Giresun’un Espiye ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen sığınak hakkında ortaya çıkan gerçek şok etti.  PKK’nın kullandığı sığınakta, FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’e ait kitapların olduğu ortaya çıktı. Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında merak edilen soruları yanıtladı.

Giresun’da geçtiğimiz yıl sağ ele geçirilen bir terörist tarafından gösterilen sığınak ile ilgili konuşan Kaya, “İlimizde PKK terör örgütüne ilişkin bir sığına ele geçti. Burada da bu sözde örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in kitapları çıktı” ifadelerini kullandı.

2016’da düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan isimler arasında en dikkat çeken HDP Erzincan 2. Sıra milletvekili adayı Gülsüm Kaya olmuştu.

Başsavcı Ozan Kaya yaptığı açıklamaların devamında, “İlimizde PKK terör örgütüne ilişkin bir sığınak ele geçti. Bir teröristi canlı olarak yakaladık yeri gösterdi ve buraları tespit ettik. Burada da bu sözde örgüt elebaşısı Fethullah Gülen’in kitapları çıktı. Bende PKK terör örgütü mensubuna sordum dedim ki, ‘ Sizin bu adamın kitaplarıyla ne işiniz var?’ O da dedi ki, ‘biz her şeyi okuruz’ bende karşılık olarak, ‘orada İncil yok, orda Zebur yok, orada Kur’anı Kerim yok her şeyi okuyorsunuz da bu terör örgütü elebaşının bağlantısını kuramadım’ ve yine ‘biz her şeyi okuruz’ dedi. Yani bu yapılanmaların birbirleri ile ilgileri var” dedi.

FETÖ BAŞKOMİSERİNDEN PKK PRAPAGANDASI

FETÖ ile PKK arasındaki ilişki hakkında konuşan Başsavcı Kaya, FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan Trafik Şube Başkomiserinin evinde yapılan aramalarda terör örgütü PKK’ya ait propaganda malzemelerinin ortaya çıktığını belirtirken, “Başkomiserin evinde yapılan aramada evinde elde edilen flaş bellek, hafıza kartından PKK terör örgütünün propagandasına ilişkin görüntüler çıktı. Mesleki amaçla siz bunu evinize götürüp şahsi eşyanıza yüklemezsiniz. Zaten bu şahıs trafik polisi. Bizi bekleyin ilginç tespitler olacak. Bu haklarında işlem yapılan bir kısım şüpheli ile ilgili daha biz el koyduğumuz materyallerin incelemesini bitiremedik. Hatta şunu diyeyim daha yüzde onunu bitire bildik. Bu incelemeler sırasında bu terör örgütlerinin bir birleri ile olan bağlantılarıyla ilişkin önemli deliller elde edeceğimizi düşünüyoruz ki böyle bir delil elde ettik” ifadelerini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
PkkFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.