banner388

Belediyeden bisiklet yasağıyla ilgili flaş açıklama

Karadeniz'de bulunan bir ilde bisiklet kiralamanın yasaklanmasının ardından belediye açıklama yaptı.

Belediyeden bisiklet yasağıyla ilgili flaş açıklama

Karadeniz'de bulunan bir ilde bisiklet kiralamanın yasaklanmasının ardından belediye açıklama yaptı.

03 Mayıs 2017 Çarşamba 16:18
Belediyeden bisiklet yasağıyla ilgili flaş açıklama

Sinop Haber - Geçtiğimiz günler AjansSinop.com haber sitesi Sinop Belediyesi Bisiklet Kiralamayı yasakladı haberi ile ilgili iddiada bulunarak haber yayınlamıştı. İddiaya göre Sinop Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Sinop'ta bisiklet kiralayan iş yerlerine bir yazı göndererek bisiklet kiralamanın yasakalandığı belirtildi. 


Sinop Belediyesi ise sosyal medya adresinden yaptığı açıklamada bahsi geçen haber sitesinin konuyu çarpıtarak aktardığını belirtti. 


İşte o açıklama:

"01.05.2017 tarihinde yapmış olduğu haberde; Sinop Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü Sinop’ta bisiklet kiralayan işletmelere bir yazı göndererek, yaz aylarındaki yoğunluğu sebep göstererek bisiklet kiralanmasının yasaklandığına dair bir haber yayınlamıştır.


Ancak, yayınlanan haber tamamen yanlış ve çarpıtılarak vatandaşımıza haber olarak sunulmuştur. 


Belediye Başkanlığımız Zabıta ekiplerinin yapmış oldukları denetimlerde, bazı iş yerlerinin ruhsatlarının cafe vb. olarak faaliyet gösterdiği halde bu iş yerlerinde kiralama işleminin yapıldığı tespit edilmiş ve buna istinaden bu iş yerlerine ticari amaçlı kiralama işinin yapılamayacağı ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, yaz aylarında nüfus yoğunluğun artması nedeniyle bisiklet kullanımının özellikle küçük çocuklara ve yaşlılara çarparak tehlike yarattığı bu nedenle yayalara ait olan kaldırımlarda bisiklet kullanımının uygun olmayacağı konusu ilgililere anlatılarak tebligat verilmiştir.Belediye Başkanlığı olarak gayemiz insanların bisiklete binmesine engel olmak değil, insan yoğunluğunun çok olduğu yaya kaldırımlarında bisiklet kullanan kişiler tarafından vatandaşlarımızın zarar görmemesidir."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.