banner388

Ekmeği ucuza sattı mahkemelik oldu

Antalya'da normal fiyatı 1 lira olan ekmeği 75 kuruşa satan esnaf mahkemelik oldu.

Ekmeği ucuza sattı mahkemelik oldu

Antalya'da normal fiyatı 1 lira olan ekmeği 75 kuruşa satan esnaf mahkemelik oldu.

30 Nisan 2018 Pazartesi 19:00
Ekmeği ucuza sattı mahkemelik oldu

Antalya'da bir marketçi normal fiyatı 1 lira olan ekmeği 75 kuruşa satınca haksız rekabet yaptığı için dava edildi. Davalık olan marketçi hakkını üst mahkemelerde arayacağını ifade etti.

EKMEK FEDERASYONU DAVA ETTİ

Ekmek Üreticileri Federasyonu Antalya Şubesi tarafından fırın ve marketlerde 1 liraya satılan ekmeği Kepez ilçesi Teoman Paşa Mahallesi'nde marketçi Ragıp Şahin'i haksız rekabetten dolayı dava edildi. Bilirkişi tarafından Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne gönderilen dosyada 1 ekmeğin maliyetinin 87 kuruş olduğunu ve bu fiyatın altına satılmasının haksız rekabet olduğu belirtildi. Mahkeme tarafından davalı Ragıp Şahin'e 'Davalının ekmeği ortalama maliyet fiyatı altında satış yapmaktan ibaret eyleminin, haksız rekabet olduğunun tespiti ve haksız rekabetin men edildiği kararına varılmıştır' kararı çıktı.

28 YILDIR BU İŞİN İÇİNDEYİM

Ragıp Şahin 28 yıldır bu işin içerisinde olduğunu ve ekmeği 50-55 kuruşa alıp 75 kuruşa sattığını ifade ederek, "50-55 kuruşa aldığım ekmeği 75 kuruşa satıyorum diye şu anda mahkemelik olduk. Haksız rekabet yapıyorsunuz diyerek, Ekmek Üreticileri Federasyonu Antalya Şubesi tarafından dava açıldı. Açılan dava sonuçlandı. Biz haksız rekabet gerekçesiyle cezalandırıldık" şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
RECAİ YEĞEN 2018-05-02 09:09:35

PAHALI SATANLARA BİRŞEY YOK , AZ KAZANÇLA SÜRÜMDEN KAZANIP HALK BAZI ŞEYLERİ UCUZA VERENLERE CEZA VAR. VAH MEMLEKETİMİN YÖNETİM DÜZENİ VAHH.