banner388

70 bin kişi kadro dışı bırakıldı

Güvenlik İş Sendikası Başkanı Soner Donat, Türkiye genelinde 70 bin kişinin kadro dışı bırakıldığını belirterek, “Havalimanlarımız gibi birçok yerde kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bu da toplamda 70 bin kişiye tekamül etmiyor. Sözde Çalışma Bakanımızın 1 milyonun üzerinde kadro verdik dediği yerde maalesef 70 bin kişi mağdur oldu” dedi.

70 bin kişi kadro dışı bırakıldı

Güvenlik İş Sendikası Başkanı Soner Donat, Türkiye genelinde 70 bin kişinin kadro dışı bırakıldığını belirterek, “Havalimanlarımız gibi birçok yerde kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bu da toplamda 70 bin kişiye tekamül etmiyor. Sözde Çalışma Bakanımızın 1 milyonun üzerinde kadro verdik dediği yerde maalesef 70 bin kişi mağdur oldu” dedi.

30 Nisan 2018 Pazartesi 19:13
70 bin kişi kadro dışı bırakıldı

Samsun haber - Güvenlik İş Sendikası Başkanı Soner Donat, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili konuştu. Başkan Donat, “1 Mayıs Emekçi İşçi Bayramı tüm emekçi ve işçi dostlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Sorunsuz ve problemsiz, bayram tadında geçmesini temenni ediyoruz. Bu 1 Mayısın bir başka önemli tarafı daha var” diye konuştu.

“70 bin kişi mağdur oldu”

Güvenlik İş Sendikası olarak Türkiye genelinde 70 bin kişinin kadro dışı bırakıldığını söyleyen Başkan Donat, “Bu sene bizi mutlu eden bir önemli noktada şudur.  Türkiye genelinde dört yüz bin kişiye yakın kişinin kadroya geçişi var. Samsun’da yaklaşık 20 bin kişi kadroya geçti. Bir taraftan sevinirken bir taraftan da üzüntü içerisindeyiz. Çünkü bizim kadro alamayan bir kesimimiz var. Ülkemizin can damarı, bütün uluslararası hareketliliğin olduğu havalimanlarımız gibi birçok yerde kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bu da toplamda 70 bin kişiye tekamül etmiyor. Sözde Çalışma Bakanımızın 1 milyonun üzerinde kadro verdik dediği yerde maalesef 70 bin kişi mağdur oldu. Kadroya verilenlerin yanında 70 bin kişi devletimizi zora sokmayacak bir sayıydı. Ama kadroya geçenlerin sevincini paylaşmamak elde değil. Bizler sevinçleri de üzüntüleri de paylaşmalıyız” şeklinde konuştu.

“Ağlayanın sesini duyuramıyoruz”

Kadroya girip daha sonra kadro dışı bırakılan arkadaşların olduğunu söyleyen Donat, “Bu sene 1 Mayıs bizim için çok daha farklı olacak. Bizim devletimizden tek ricamız amasız, fakatsız, kayıtsız, şartsız herkese kadro denildiyse biz buradaki 70 bin kişinin de mağdur edilmemesini istiyoruz. Kadroya girip bütün her işlemlerini tamamlayıp kadroda kapsam dışı bırakılan arkadaşlarımız da var. Bu olanlar bizim gururumuzu yıkan hareketlerdir. En ufak güvenlik arşivi için kapsam dışı bırakılan kadrolar var. Güvenlik arşivinin yapılması bize abes geldi. Biz bu mağduriyetlerimizi duyuramıyoruz. Bir taraftan mutluluğun sesini duyururken bir taraftan da ağlayanın sesini duyuramıyoruz” diye ifade etti.

“Bu sene 1 Mayıs diğer senelere göre çok daha önemli”

Bu sene 1 Mayıs’ın seslerini duyurma zamanı olduğunu söyleyen Donat, “Biz bu 1 Mayıs’ta emekçi, işçi arkadaşlarımızın meydanlarda olmasını istiyoruz. Bu sene 1 Mayıs bizim en iyi şekilde sesimizi duyurabileceğimiz bir zamandır. Bu sene 1 Mayıs diğer senelere göre çok daha önemli. Emekçi arkadaşlarımız alanlara çıkarsa ağlayan arkadaşlarımızın sesi daha çok duyulmuş olur. Daha öncede yapmış olduğumuz eylem çok büyük ses getirmişti. Ya çıkıp sesimizi duyuracağız ya da oturup ağlayacağız” dedi.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 01.05.2018 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
laz 2018-04-30 21:42:31

sayılar milleti bağlamaz bu millette 70 bin kişi bu zamanlara kadar boşuna mi yetiştirildi türkiye is konusundan yana düşüktür nereye kadar gidecek bu bole her sene iyi olcak diye temenli ve dua ederken her sene biselere bu bahane olunuyor ... kadroyu kabul etmeyen is yerleri şirketler olsun bunlar sigorta ve vergi sen kaçıyor..müdahalede edin ki 70 bin kişinin yeri açılsın. 70 bin deil milyonlarca kişi issizdir

Avatar
Samsun 2018-05-01 08:54:58

Bu şekilde memur olan kisiler zaten torpil ile taseron firmalara yerlestirilen disarida hic bir isi beceremeyen kisiler.simdi hepsi memur oldu basimiza.garibim universite oku kpss calisacagina git birinin gece gunduz yaninda yaltaklan şansin daha fazla olur