banner388

e-Devlet'ten yeni uygulama: Miras sorgulama

Vatandaşlar, e-Devlet'in yeni hizmeti ile birlikte miras sorgulama işlemi yapabilecek.

e-Devlet'ten yeni uygulama: Miras sorgulama

Vatandaşlar, e-Devlet'in yeni hizmeti ile birlikte miras sorgulama işlemi yapabilecek.

05 Mart 2018 Pazartesi 16:27
e-Devlet'ten yeni uygulama: Miras sorgulama

e-Devlet üzerinden yeni bir uygulama daha hizmete giriyor. Soyağacı sorgulama ve şehit sorgulama işlemlerinin ardından 6 Mart 2018 tarihi itibariyle 'Mirasçılık Belgesi' sorgulama işlemi ile birlikte bir yakınınızdan size miras kalıp kalmadığı öğrenebileceksiniz.

6 Mart'tan itibaren verilmeye başlanacak hizmetle ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Yargı birimlerinden alınan 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' ve 'Mirasçılık Belgesinin İptali' kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir" denildi.

Son Güncelleme: 06.03.2018 18:36
Anahtar Kelimeler:
E DevletMiras Sorgulama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.