banner388

Danıştay'dan emsal karar! Bu bir suç...

Danıştay'dan emsal niteliğinde bir karar çıktı. Mesai saatlerinde odasının kapısını kilitleyen ve telefonlara bakmayan diyetisyen haksız bulundu.

Danıştay'dan emsal karar! Bu bir suç...

Danıştay'dan emsal niteliğinde bir karar çıktı. Mesai saatlerinde odasının kapısını kilitleyen ve telefonlara bakmayan diyetisyen haksız bulundu.

04 Ekim 2017 Çarşamba 11:07
Danıştay'dan emsal karar! Bu bir suç...

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir kamu hastanesinde çalışan diyetisyen, mesai saatleri içerisinde odasının kapısını kilitleyip kapıyı çalan hastasını içeri almadı. Telefonlara da bakmayan sağlıkçı, hastanın ikinci kez kapıyı çalması üzerine kapıyı açtı. Hakkında idari soruşturma açılan çalışana uyarı cezası verildi.


Cezanın iptalini isteyen sağlıkçıya mahkemeden, "Mesai saatinde memurun odasının kapısını kilitlemesi suçtur" kararı verildi. Karar, Danıştay tarafından da onaylandı.


Bir süre önce yaşanan olayda hastasına kapıyı açmayan ve telefonlara bakmayan diyetisyen, il disiplin kurulunca uyarı cezası aldı. İdare Mahkemesi diyetisyenin mesai saati içerisinde odada olmasına rağmen kapıyı açmayarak görevini aksattığına karar verdi. İtirazı reddedilen diyetisyen kararı temyiz etti ancak Danıştay 12. Dairesi, itirazı reddetti.


Kararda şu ifadeler yer aldı: "Devlet hastanesinde diyetisyen olarak görev yapan davacının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/A-(f) maddesi uyarınca uyarma cezasıyla cezalandırılmasına ilişkin işleme karşı yaptığı itirazının reddine ilişkin .. İl Disiplin Kurulu işleminin iptali istemiyle açılan davada gereği görüşüldü. Davacının mesai saatleri içinde odasında olmasına rağmen oda kapısını kilitli tutarak gelen hastaya cevap vermediği ve daha sonra açılan telefon ve ikinci kez oda kapısının çalınması üzerine kapıyı açarak hastaya cevap verdiği, davacının fiilinin sübut bulduğu gerekçesiyle davanın reddi yolunda idare mahkemesince verilen karar ve dayandığı gerekçe, hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep de bulunmadığından temyiz isteminin reddi ile anılan kararın onanmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.