banner388

Cam filmi yasağıyla ilgili flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, cam filmi yasağıyla ilgili flaş açıklama yaptı.

Cam filmi yasağıyla ilgili flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, cam filmi yasağıyla ilgili flaş açıklama yaptı.

27 Kasım 2017 Pazartesi 11:46
Cam filmi yasağıyla ilgili flaş açıklama

Samsun haber - Cam filmi yasağıyla ilgili yeni bir yönetmelik hazırlanırken, ceza kesilen vatandaşların akıbeti ile ilgili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Bu konuda biri İçişleri Bakanlığı’nı, diğeri Sanayi Bakanlığı’nı ilgilendiren iki ayrı yönetmelik var. Biri cam filmin kullanımını, diğeri üretimini ilgilendiriyor. Şimdi iki bakanlık olarak, bu yönetmelikleri birbirine uyumlu hale getiriyoruz. Normalde zaten ceza kesiliyordu. Cumhurbaşkanımızın uyarısı üzerine, yeni düzenleme yapılana kadar ceza kesilmesini durdurduk. Yeni yönetmelik çıkana kadar ceza kesilmeyecek" dedi.

Soylu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Yapılacak nedir? Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Karayolları trafik kanunundaki maddeyi kaldıracağız. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığıyla da eşgüdüm içinde bir standardizasyon getirilecek. AB regülasyonları var bu konuda. Bir standardın sağlanması. İki, denetimlerin nasıl sağlanacağı… AB diyor ki ön ve yan camlarda yüzde 70 güneş ışığının geçişini sağlayacak şekilde yapmalısınız. Buna ait bir serbestiyet sağlanacak ama belli standartlara göre olacak. Bunu 2 yerde denetleyeceğiz; bir trafikte, ikincisi muayene istasyonlarında denetimi yapılacak.


Bunu arz edeceğiz ve Hükümetimizle de konuşup bunu hemen uygulamaya koyacağız. Bunu okul servisleri konusunda da uyguladık."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-27 12:02:10

Uygulama yapan askerin polisin can güvenliğini riske atıyor. İçi görünmeyen araba olmaz . En azından sürücü mutlaka görünür olmalı. Hiçbirşey bir askerin polisin canından daha değerli değildir. Ülke harp halinde birileri zevk-i sefa derdinde.

Misafir Avatar
Camel 2017-11-29 09:02:34 @Cemal

Güzel kafa....

Beğenmedim! (1)